Kippenlevertjes met granaatappel

Kippenlevertjes met granaatappel

Deze Kippenlevertjes met granaatappel is een Midden-Oosters recept. Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal weg ben van deze keuken. Vooral door de specerijen en kruiden die erin gebruikt worden. En ik ben gek op kippenlevertjes, alleen hubbie niet. Maar hij vond deze levertjes toch wel erg lekker. Het is een Libanees gerecht en het […]

Shoarma zalm met wortelen en yoghurt

Shoarma zalm met wortelen en yoghurt

Van die heerlijke wortelen en pastinaken uit de Flevour foodbox en de shoarmakruiden van Euroma die ik mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, heb ik gecombineerd in dit gerecht. Deze shoarma zalm met wortelen en yoghurt bereid je in de oven, je hebt dus weinig werk aan een heerlijke maaltijd.   […]

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Deze vegetarische balletjes in tomatensaus is een super simpel en snel te maken gerecht. Ideaal dus voor een doordeweekse dag. Ik heb vegetarische balletjes genomen voor dit gerecht, maar je kunt ook gehaktballetjes gebruiken. Maak die eventueel zelf.   Midden-Oosterse keuken   Dit gerecht heeft de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn gek op die […]

Piadine met saffraanvis en rode kool

Piadina met saffraanvis en rode kool

Deze piadina met saffraanvis en rode kool is al een heel oud recept van mij, maar de foto zag er niet uit. Dus maar opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Goed excuus om het nog een keer te eten toch? Maar ja, het blijft een lastig gerecht om leuk op de foto’s te zetten.   Piadina   […]

Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten

Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten

Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang […]

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]

Bavette gemarineerd in harissa

Bavette gemarineerd in harissa

Deze bavette gemarineerd in harissa heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Het is voor mij een nieuwe manier om een steak te bereiden, maar het resultaat is wel een heerlijk sappig en mals stuk vlees met een speciale rookachtige ‘hout’ smaak. Na gebruik kan je de […]

Puree van geroosterde gele wortelen

Puree van geroosterde gele wortelen

Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]

Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine

Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine

Dit pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine is mijn versie van de Israelische Sabich sandwich. Sabich sandwich is een traditioneel Joods gerecht wat meestal als ontbijt gegeten wordt. Het is een pitabroodje gevuld met aubergine, gekookt ei, lekker veel hummus, tahin, tomaat en komkommer. Aangezien ik werd uitgedaagd – door de auberginetelers van Nederland – om […]

Hummus met gekonfijte knoflook

Hummus met gekonfijte knoflook

Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden