Gele courgetti salade met gele groenten

Gele courgetti salade met gele groenten

Ik zag bij de groenteboer een gele courgette liggen, ernaast lag een gele paprika en gele pepers. Het leek mij leuk om er een heel geel gerecht van te maken. Monochroom noemen ze dat (alles in 1 kleur). Ik had dus al snel het idee opgevat om er courgetti van te maken. Wilde er een […]

Chutney van witte uien

Chutney van witte uien

Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien.   De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]

Saté kip-groenteburgers

Saté kip-groenteburgers

Deze hamburgers zijn ook lekker zonder de satésaus. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen zonder dat ze het in de gaten hebben. Kipgehakt is over het algemeen een ‘nat’ gehakt, zeker als je er nog geraspte groente bij doet. Als je het te nat […]

Golden milk smoothie

Golden milk smoothie

Golden milk is een eeuwenoude warme specerijendrank gemaakt van kurkuma (geelwortel). Door de kurkuma krijgt de drank een mooie goudgele kleur, vandaar de naam golden milk. Je kunt de golden milk voor allerlei recepten gebruiken, zoals deze golden milk smoothie. Maar het is ook lekker om te mengen door havermout en dit een nachtje te […]

Aziatische kippen noedelsoep

Aziatische kippen noedelsoep

Kippensoep is altijd lekker en ook nog eens gezond voor je. Vooral als je de botten bouillon van Ergomax hiervoor gebruikt. Deze Aziatische kippen noedelsoep van de botten bouillon is een heel erg lekkere soep geworden, mede ook dankzij de kruiden en specerijen. Maak de soep eens, je zult je verbazen over de heerlijke smaken in […]

Shoarma kruidenmix zelf maken

Shoarma kruidenmix zelf maken

Shoarma is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit reepjes gemarineerd vlees, dit is van origine lamsvlees, maar kan ook van kip, kalkoen of varkensvlees gemaakt worden. Met deze heerlijke mix van zoete, pittige en kruidige smaken kan jij zelf shoarma maken. Je kunt shoarma kruidenmix zelf maken, het voordeel hiervan is dat […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder […]

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. […]

Perzische bonen en noedelsoep

Perzische bonen en noedelsoep

Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden