Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie. Deze smoothie is niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel erg goed voor je. En zeg nou zelf, met dit kleurtje kan een grauwe dag toch niet meer stuk? In de smoothie heb ik wat verse gember en kurkuma geraspt. Deze beide kruiden […]
Drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niets eten. Dan maar aan de smoothies en soepjes, dat gaat gelukkig wel goed. Elke dag natuurlijk wel een andere smoothie en soep verzinnen. Vandaag staat deze heerlijke lichtgroene kiwi meloensmoothie met munt en limoen op het menu. Lekker fris door de munt en limoen. […]
Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. In […]
Dit pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine is mijn versie van de Israelische Sabich sandwich. Sabich sandwich is een traditioneel Joods gerecht wat meestal als ontbijt gegeten wordt. Het is een pitabroodje gevuld met aubergine, gekookt ei, lekker veel hummus, tahin, tomaat en komkommer. Aangezien ik werd uitgedaagd – door de auberginetelers van Nederland – om […]
Deze parelcouscous salade met citroen en verse kruiden is een heerlijk (vegetarische) salade die je als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue kunt serveren. De parelcouscous, ingelegde citroenen en berberis besjes kan je vinden in de grote supermarkten of bij een Turkse winkel. Ik had nog een Scarmorza affumicata liggen, dit is een […]
Heb je het al eens gegeten, de burrata? Burrata is een romige Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hij lijkt op de mozzarella, maar is veel romiger en zachter van binnen. De naam Burrata betekent boterachtig en dat is deze kaas dan ook. Deze superromige kaas past heerlijk in de salade met burrata, bonen […]
Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]
Als je nog nooit een hele vis bereid hebt, dan kan ik je deze zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous aanbevelen. Je kruid de vis en zet de schaal in de oven. Dit is een heel erg makkelijke en heerlijke manier om vis te bereiden. Als je verse tuinbonen gebruikt, kook deze dan met couscous […]
Deze koude erwtensoep met kruidenolie is heel erg geschikt om te serveren op een warme zomeravond. Lekkere frisse soep met een prachtige groene kleur. Ik heb er een lekkere kruidenolie bij gemaakt van munt en peterselie. Munt en erwtjes zijn goede vriendjes van elkaar. Maak de soep van verse erwten of als je die niet […]
Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]