Risotto met shiitake en kastanjes

Risotto met shiitake en kastanjes

Deze prachtige risotto met shiitake en kastanjes, is de perfecte vegetarische herfstmaaltijd. De romige risotto met paddenstoelen, kastanjes en zwarte knoflook barst van de hartige en lekkere smaken en heeft alles om je te voeden op een herfstachtige dag. Het is ook een heerlijk vegetarisch gerecht voor de feestdagen.   Omdat risotto heel veelzijdig is, […]

Plukbrood met kaas en cranberrycompote

Plukbrood met kaas en cranberrycompote

Ik heb voor jullie een heerlijk borrelbrood gevuld met twee soorten kaas en afgetopt met een zelfgemaakte cranberrycompote. Superlekker om te maken voor de aankomende feestdagen. Serveer dit plukbrood met kaas en cranberrycompote bij de borrel of zelfs als voorgerecht is het ook erg lekker. Knapperig brood, zoute kazen met een zoetzure cranberrycompote, dit wil […]

Pasta met gerookte zalm en citroen

Pasta met gerookte zalm en citroen

Een supersnel doordeweeks avondmaal is deze pasta met gerookte zalm en citroen en kappertjes. De scherpte van de kappertjes en citroen snijdt door de romigheid van de zalm en pasta. Gebruik tagliatelle, spaghetti, pappardelle of linguine. Dit recept is van Mary Berry en ik heb het een beetje aangepast.   Deze pasta met gerookte zalm […]

Knolselderij geroosterd met Marsala

Knolselderij geroosterd met Marsala

Ik eet zoveel mogelijk lokaal geteelde knolgewassen. En knolselderij is daar een van. Deze knolgewas wordt niet zoveel zo gegeten in ons land en dat is jammer. Als je knolselderij op hoge temperatuur in de oven karamelliseert komen de suikers – waar de meeste knolgewassen vol van zitten – naar boven. Dit verzacht de bite […]

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Ik heb toch zo’n superleuk gerechtje voor jullie. Deze vega coquilles met duxelles en kaassaus maak je van koningsboleten. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht wat elke vleeseter ook lekker zal vinden. En zeg nou zelf…..dit ziet er toch super feestelijk uit!   Koningsboleten   De koningsboleet kent vele namen zoals king boleten, koningsoesterzwammen, kruisdisteloesterzwam of duinvoetje. […]

Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten

Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten

Ik had nog wat gekookte groenten, een halve pot kikkererwten en gekookte orzo over. Daar heb ik deze heerlijke pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten van gemaakt. Deze geroosterde groenten en kikkererwten met orzo is gemakkelijk te maken en zit boordevol verwarmende smaken en kleuren. Serveer als een eenvoudige vegetarische maaltijd in minder dan 20 […]

Mediterrane tofu wrap

Mediterrane tofu wrap

Op veler verzoek weer eens een vegetarisch gerecht. En wat voor een! Een goed gevulde Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een Mediterrane twist aan gegeven. Vrienden, is dit de perfecte plantaardige maaltijd of niet? Deze wrap barst van de frisse, hartige en bevredigende smaken en ze […]

Gevulde kipfilet met spinazie pestosaus

Gevulde kipfilet met spinazie pestosaus

Deze gevulde kipfilet met spinazie pestosaus recept is makkelijk en zó lekker! Kipfilets worden gevuld met kaas, gebakken en geserveerd in een eenvoudige roomsaus. Hoewel het heel gemakkelijk is om deze maaltijd te maken, ziet deze er elegant uit en is hij perfect geserveerd met rijst of aardappelen. Mals gevulde kip wordt gebakken en geserveerd […]

Scrambled tofu

Scrambled tofu

Als jij als veganist roerei mist, is deze scrambled tofu wellicht iets voor jou. Met slechts vijf ingrediënten, 10 minuten en 1 pan maak jij de beste scrambled tofu! Voor elke veganist is dit een heerlijk recept, maar ook als je niet vegan eet is het lekker. Serveer het in een wrap, op een geroosterde […]

Zoete aardappelplakken uit de oven

Zoete aardappelplakken uit de oven

Van alle heerlijke manieren waarop zoete aardappelen kunnen worden bereid, zijn deze zoete aardappelplakken uit de oven een van mijn favorieten aller tijden. Het is niet te beschrijven hoe verrukkelijk dit smeltend zachte, diep gekaramelliseerde, smaakvolle bijgerecht van zoete aardappel is. Door deze bereiding op hoge temperatuur in de oven, concentreert zowel de zoete als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden