Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]
Deze Tarwe met wortels en kikkererwten is een Midden-Oosters recept en diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik gek op deze keuken ben. Ik heb voor dit gerecht hele tarwekorrels gebruikt. Die koop je in grote zakken bij een Turkse winkel. Je kunt de tarwe het beste een paar uur van te voren […]
Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep ontstaan. Ik heb ook nog een ander recept […]
Met deze Szechuan tofu roerbak vind je tofu zeker lekker. Lekker pittig door de Szechuan pepers. Dit gerecht: Aubergines met noedels is ook niet te versmaden
Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de oven bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]
Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet. Mezze Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]
Turkish style vegetables with yoghurt and green chili oil heet het recept van Yotam Ottolenghi. O ja had ik jullie al laten weten dat ik een groot fan ben van zijn recepten? Enfin, in het recept worden de groenten gefrituurd en gemengd met yoghurt en daar overheen nog de olie. Ik vond dit iets teveel […]
Deze Farro met paprika is een lekker vegetarisch gerecht. Farro is een oeroud Italiaans graan en heeft een nootachtige smaak met een stevige bite, te koop bij de natuurwinkel. Afhankelijk van het soort farro dat je gebruikt moet je de korrels eerst weken. Hierna kunnen ze worden gekookt (ongeveer 40 min.) in gezouten water. Deze […]
Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan. Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.