Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Groenten met labneh en groene chili-olie

Groenten met labneh en groene chili-olie

Turkish style vegetables with yoghurt and green chili oil heet het recept van Yotam Ottolenghi. O ja had ik jullie al laten weten dat ik een groot fan ben van zijn recepten? Enfin, in het recept worden de groenten gefrituurd en gemengd met yoghurt en daar overheen nog de olie. Ik vond dit iets teveel […]

Farro met paprika

Farro met paprika

Deze Farro met paprika is een lekker vegetarisch gerecht. Farro is een oeroud Italiaans graan en heeft een nootachtige smaak met een stevige bite, te koop bij de natuurwinkel. Afhankelijk van het soort farro dat je gebruikt moet je de korrels eerst weken. Hierna kunnen ze worden gekookt (ongeveer 40 min.) in gezouten water. Deze […]

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan. Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.

Warme bulgursalade

Warme bulgursalade

Bulgur, ik ben er gek op.

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt gegeten als ontbijt . Ik heb een heerlijke Shakshuka […]

Pastasalade met aubergine en sucuk

Pastasalade met aubergine en sucuk

Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat uit enkel rundvlees heeft verder onder andere komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper als ingrediënten. Ik heb dus de Italiaanse keuken met die van het […]

Pasta met Stroganoff paddenstoelen

Pasta met Stroganoff paddenstoelen

Deze Pasta met Stroganoff paddenstoelen is een vegetarisch pastagerecht met paddenstoelen, uien en paprika met een heerlijke Stroganoff saus erbij. Als nagerecht hebben we Frambozen yoghurtijs voor je.

Gevulde geroosterde paprika's

Gevulde geroosterde paprika’s

Lekker als tapas of bij de borrel.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden