Luchtige ricotta bollen

Luchtige ricotta bollen

Ik lust geen oliebollen, maar als alternatief maak ik graag deze kleine luchtige ricotta bollen op oudejaarsavond. Ze lijken een beetje op luchtige donuts. Ik heb ze gevuld met gedroogde cranberries en chocodrops, maar je kunt er natuurlijk ook rozijnen, noten, etc. in verwerken. Dus als jij ook niet van die zware oliebollen houdt, maak […]

Cannoli schuitjes met ricottavulling

Cannoli is een heerlijk gevuld koekje in de vorm van een rolletje. Het komt oorspronkelijk uit Sicilië. Je vind deze heerlijkheid in een Italiaanse delicatesse winkel. Zelf thuis maken is een behoorlijk klusje en je hebt daarvoor ook nog speciale cannoli vormen nodig. En omdat ik niet zo van het bakken en/of frituren ben, heb […]

Trifle met mascarpone en Frangelico

Trifle met mascarpone en Frangelico

Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]

Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto

Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto

Voor Tante Fanny heb ik twee pizza’s gemaakt, waarvan er 1 op hun website geplaatst is, hoe leuk is dat. Deze vegetarische en mooie groene pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto is verrukkelijk. Je kunt natuurlijk wel wat vlees erbij doen als je dat nodig vindt. Uitgebakken spekreepjes of opgerolde plakjes Serranoham zullen er […]

Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

De laatste avond voor mijn gastric sleeve operatie sluiten we af met een lichte maar o zo heerlijke maaltijd. Het is courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta geworden. Lekker fris door de citroenrasp en dille, lekker pittig door de rode peper, romig door de ricotta en met veel smaak door de gerookte zalm. Wij […]

Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten

Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt op een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als […]

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een o.a. gerookte mozzarella. […]

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Deze spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven is zo’n makkelijk gerecht, de oven doet namelijk het werk voor je. Doe alle ingrediënten – behalve de spaghetti – in een ovenschaal en schuif dit in de oven. Je hebt er geen omkijken naar en hoeft alleen nog maar de spaghetti te koken en alles […]

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]

Lasagne met groene asperges en erwten

Lasagne met groene asperges en erwten

Een lekkere vegetarische lasagne.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden