Pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten

Pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten

Elke keer als onze kleindochters bij ons blijven logeren willen ze bakken met oma. En meestal zijn dit cakejes (muffins) of koekjes. Pindakoekjes zijn hun favoriet, we hebben ze al diverse keren gemaakt. Ik heb ze een paar keer gemaakt met slechts drie ingrediënten, maar die vielen te snel uit elkaar. Dus maken we nu […]

Basilicum panna cotta met aardbeien

Basilicum panna cotta met aardbeien

Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ik ben gek op citroen en toen ik pas heerlijke citroen maanzaad granola gemaakt had, bleef er nog een citroen over. Hiervan heb ik nu deze zalige ricotta, citroen en maanzaad muffins gemaakt. Door de ricotta wordt het een luchtige muffin en vol van smaak door de citroen. De maanzaadjes geven het een lekker knappertje. […]

Yoghurtijs met kersencompote

Yoghurtijs met kersencompote

Het is zomer en het is behoorlijk warm. Tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Deze keer heb ik een heerlijk yoghurtijs met kersencompote swirl gemaakt. Omdat de kersen nog in het seizoen zijn, wil ik dit graag zo vaak mogelijk eten of verwerken in een gerecht. Nou dat is goed gelukt met dit ijs, lekker fris […]

Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens goedkoop! Daarnaast is het ook nog eens erg lekker. Met dit pizzadeeg recept bak je de lekkerste Italiaanse pizza’s!   Zelf pizzadeeg maken   Pizza’s worden vaak gezien als fastfood wat je afhaalt of laat bezorgen. Maar zelf pizza’s maken is leuk […]

Filorolletjes met walnoten en honing

Filorolletjes met walnoten en honing

Ik had van mijn broer – die op Ibiza woont – een heerlijke pot Ibiza honing gekregen. Deze honing heeft een kruidige smaak en ik wilde er iets lekkers van maken. Natuurlijk is de honing zalig over mijn bakje kwark ’s morgens, maar ik moest deze honing eer aan doen. En dat heb ik gedaan […]

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]

Ingemaakte pittige radijs

Ingemaakte pittige radijs

Ik had op de markt een watermeloen radijs gekocht. Ik dacht dat die iets kleiner zou zijn, maar het was een behoorlijk grote knol. Ik heb deze radijs al verwerkt in twee heerlijke salade, maar wat zal ik er verder nog mee doen. Nou een lekkere pickle ervan maken, oftewel ingemaakte pittige radijs. Snel gemaakt […]

Vanille roomijs maken

Vanille roomijs maken

Ik had een fles rauwe verse buffelmelk gekregen van de buffelboer in ons dorp. Die melk is echt heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Wat kan je voor lekkers maken van buffelmelk? IJs natuurlijk! Wij zijn gek op ijs en daarom ga ik zelf een zalige vanille roomijs […]

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden