Geroosterde pastinaak met cranberries

Ik heb toch een feestelijk groente bijgerecht voor jullie. Deze heerlijke geroosterde pastinaak met cranberries zullen niet misstaan tijdens een feestelijk etentje thuis of met de feestdagen. Door de pastinaken te roosteren in de oven krijgen ze een heerlijke en intense zoete smaak en daarbij gaan de zoetzure cranberries heel goed mee samen. Een match […]

Chipolatabavarois

Chipolatabavarois

Wat hebben wij dit vroeger vaak gegeten, de chipolatabavarois van mijn moeder. Een klassieker op en top, welke voor speciale momenten gemaakt werd. En omdat we op de nostalgische toer gingen met deze Kerst, heb ik deze golden oldie maar weer eens gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even, maar qua tijd viel het […]

Dalgona pumpkin spice latte

Dalgona pumpkin spice latte

Het is weer herfst, tijd voor pompoenrecepten. En ik heb er heel veel staan op de site, maar ja wij zijn dan ook gek op deze groente. En ik heb nu een heel bijzonder recept met pompoen voor jullie, namelijk deze heerlijke Dalgona pumpkin spice latte. De pumpkin spice latte ken je waarschijnlijk wel, ik […]

Verveine siroop

Verveine siroop

Ik mocht een grote bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad ontvangen. Dit bijzondere bedrijf combineert viskweek met gewaskweek. Het afvalwater van de forellen wordt gebruikt als voeding voor de gewassen. Deze biologische boerderij teelt bijzondere groentes, fruit en kruiden die net even anders zijn. Zo ook de citroen verbena oftewel verveine. En hiervan […]

Syllabub met Limoncello en citroen

Syllabub met Limoncello en citroen

Als je onverwacht eters krijgt en je wilt snel een lekker nagerecht bereiden, maak dan deze syllabub met Limoncello en citroen. Een snel te maken toetje wat toch heel erg feestelijk is. Breng het op smaak met wat jij lekker vindt, ik heb er een frisse citroensmaak aan gegeven door de toevoeging van citroenrasp en […]

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet […]

Ruby chocolade cheesecake

Ruby chocolade cheesecake

Ik heb het ultieme verwentaartje voor jullie. Maak het bijvoorbeeld met Valentijnsdag om je geliefde ermee te verwennen of voor Moederdag. Ik heb het gemaakt voor mijn verjaardag, maar ja ik ben dan ook jarig op Valentijnsdag. Deze Ruby chocolade cheesecake is een no-bake cheesecake er komt dus geen oven aan te pas. En ziet […]

Ricotta en amandeltaartje

Ricotta en amandeltaartje

Ik had al eens ricotta gebruikt in een tulband Cranberry ricotta tulband en dat was een heerlijke cake geworden. Ik heb nu een ricotta en amandeltaartje gemaakt en die is ook super goed gelukt. Omdat de bloedsinaasappels in het seizoen zijn, heb ik ze verwerkt in dit zalige taartje, maar ‘gewone’ sinaasappels, mandarijnen of citroen […]

Ingelegde zoetzure rammenas

Ingelegde zoetzure rammenas

Ik mocht verse biologische rammenasjes uit onze Flevopolder ontvangen. Ik heb er een paar verwerkt in deze heerlijke ingelegde zoetzure rammenas. Na het schillen heb ik de rammenas in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in rijstwijnazijn met suiker, zout en rode peper. Het is mijn variant op de Japanse pickled daikon.   Rammenas   De […]

Haagse bluf

Haagse bluf

Voor een online fotografie workshop moesten we Haagse bluf maken. Dat kwam goed uit want dit recept stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Een lekker luchtig ouderwets toetje gemaakt van slechts een paar ingrediënten.   Haagse bluf   Het is een klassiek nagerecht die zijn oorsprong dus in Den Haag heeft. Maar […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden