Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]

Thaise noedels met kip

Thaise noedels met kip

Als je gek op noedels bent en op Oosterse smaken, dan kan ik je ze Thaise noedels met kip zeker aanbevelen.   Ik heb voor dit gerecht deze zelfgemaakte zoete chilisaus gebruikt. Hoe jij dat ook kunt maken, kan je hier lezen.

Risotto met kip en curry

Risotto met kip en curry

Deze risotto met kip en curry is een lekker snel te maken gerecht. Lekker makkelijk door de kant-en-klare currypasta. Je kunt allerlei soorten groenten in dit gerecht gebruiken, Oosterse wokgroenten of broccoli erdoor is ook erg lekker.   Ik heb ook nog een heerlijk vegetarische risotto voor je, namelijk een Risotto met rode bietjes, tijm […]

Pittige drumsticks met pinda's en koriander

Pittige drumsticks met pinda’s en koriander

Deze pittige drumsticks met pinda’s en koriander zijn heerlijk als borrelhap of serveer ze als hoofdmaaltijd met nasi of gestoomde broccoli en witte rijst. Lekkere pittige drumsticks met Oosterse smaken. Maak het zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder rode peper te gebruiken in de saus. Als je de zaadlijsten en […]

Aziatische kippen noedelsoep

Aziatische kippen noedelsoep

Kippensoep is altijd lekker en ook nog eens gezond voor je. Vooral als je de botten bouillon van Ergomax hiervoor gebruikt. Deze Aziatische kippen noedelsoep van de bottenĀ bouillon is een heel erg lekkere soep geworden, mede ook dankzij de kruiden en specerijen. Maak de soep eens, je zult je verbazen over de heerlijke smaken in […]

Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda's en koriander

Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander

Deze kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander kan je serveren als borrelhap of als een hoofdmaaltijd geserveerd met witte rijst en een zoetzuur van bijvoorbeeld komkommer. Lekker pittig, hartig en zoet tegelijkertijd en helemaal niet moeilijk om te maken. Als je geen palmsuiker in huis hebt, gebruik dan bruine basterdsuiker.   Wil je […]

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Deze Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika is een heerlijk Oosters gerecht. Ik heb hiervoor bavette gebruikt, maar je kunt ook goede biefstuk hiervoor in de plaats gebruiken. Wij vinden het lekker om het vlees rood te houden en met bavette is dat sowieso het lekkerst, dan blijft hij namelijk supermals. Je kunt elk […]

Kimchi

Kimchi

Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, wat als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Het is al generaties lang een belangrijk onderdeel van Koreaanse huishoudens en heeft de status van superster in de keuken verworven. Met een complexe smaak en een verscheidenheid aan toepassingen […]

Thaise noedelsalade met kip

Thaise noedelsalade met kip

Een frisse zomerse salade gemaakt met rijstnoedels, groenten, gesneden kipfilet en een Thaise dressing. Knapperige wortel, komkommer en lente-ui voegen een heerlijke crunch toe aan deze Thaise noedelsalade met kip, terwijl de Thaise dressing hem extra smaak geeft. Een goede salade blijft favoriet, zeker niet in de warme zomermaanden. Ze zijn lichter en meestal gevuld […]

Noedels met bavette

Noedels met bavette

Bavette bereid op z’n Oosters

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden