Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Chirashi Bowl

Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook […]

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Tex Mex soep

Tex Mex soep

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep ontstaan. Ik heb ook nog een ander recept […]

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Omdat je de vis rauw eet in deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado, moet die wel supervers zijn! Lekker als voorgerecht of lunch. Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus […]

Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst

Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst

Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]

Zalm met roergebakken groenten

Zalm met roergebakken groenten

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Zalm met roergebakken groenten gemaakt. Ook lekker als je niet op dieet bent hoor. Probeer ook eens deze Zalm met bietjessalade

Zalm met bietjessalade

Zalm met bietjessalade

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Zalm met bietjessalade gemaakt. Maar je hoeft niet op dieet te zijn om dit te eten hoor. Het recept van de dillepesto vind je hier

Sushi rijstsalade

Sushi rijstsalade

Ik ben gek op sushi, maar om het thuis zelf te bereiden vind ik teveel gedoe. Deze Sushi rijstsalade is een prima alternatief. Weet je wat ook zo’n leuk recept is met sushi rijst: deze Sushi bonbons  

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Vrijdag Visdag en heb ik een heerlijke lichte maaltijd met heel veel smaak voor jullie. Zalm gemarineerd in een zelfgemaakte teriyaki saus en daarna kort gebakken tot het mooi glazig roze is vanbinnen. Daarbij een pittig zoetzuur van rettich. Probeer het eens! Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich kan je ook als lunch of […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden