Buddha bowl

Buddha bowl

Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]

Romige kippensoep met zoete aardappel en zwarte rijst

Romige kippensoep met zoete aardappel en zwarte rijst

Ik kreeg twee soorten Krachtbouillons van Struik opgestuurd om er een recept mee te maken. Ik heb met de kip een Romige kippensoep met zoete aardappel en zwarte rijst gecreëerd. De soep is zowel warm als koud lekker. Lekker met stokbrood en deze Koriander kruidenboter.    

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Deze Zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 min.). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi is een lekkere twist op de Hollandse erwtensoep. De Shichimi Toragashi die hierin gebruikt wordt is een populaire Japanse zevenkruiden mix, te koop in de grotere supermarkten. Laat de soep niet te lang koken, de spliterwten mogen nog herkenbaar zijn.   Een hele andere maar ook zo’n lekkere soep […]

Biefstuk met zoete aardappel parten en zwarte knoflookmayonaise

Biefstuk met zoete aardappel parten en zwarte knoflookmayonaise

Ik heb voor deze Biefstuk met zoete aardappel parten en zwarte knoflookmayonaise tournedos gebruikt, maar een goede biefstuk is ook prima. Of je maakt deze heerlijke aardappelpartjes erbij met een beetje zelfgemaakt aioli.

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti zelf maken is niet zo moeilijk en je kunt er heel veel soorten aardappelen en groenten voor gebruiken. Dit is een recept van Rösti van zoete aardappel en koolraap geworden. Van de overgebleven koolraap kan je deze lekkere soep maken: Knolselderij en koolraap currysoep

Stamppot boerenkool met zoete aardappelen

Stamppot boerenkool met zoete aardappelen

Deze Stamppot boerenkool met zoete aardappelen is een vegetarische twist op de ouderwetse stamppot boerenkool. Lekker met rode ui en feta. Als je gek op boerenkool bent en eens iets anders wilt proberen dan de klassieke boerenkoolstamppot, probeer dan eens deze stamppot. Je kunt er eventueel ook gebakken spekjes door doen en/of serveren met een […]

Zwarte bonenschotel met zoete aardappel

Zwarte bonenschotel met zoete aardappel

Al een paar jaar gaan we vegetarisch in januari. Deze Zwarte bonenschotel met zoete aardappel is een van de recepten uit onze vegetarische maand. Zwarte bonen in deze Visfajita met maïs, zoete aardappel is ook al zo lekker

Zoete aardappel smoothie

Zoete aardappel smoothie

Je zou het niet verwachten, maar zoete aardappel in een smoothie is heerlijk. Ik zou zeggen probeer deze Zoete aardappel smoothie eens. Blauwe bessen smoothie is ook zo lekker

Zoete aardappel quesadilla's

Zoete aardappel quesadilla’s

Deze Zoete aardappel quesadilla’s zijn echt heel erg lekker. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken als je de chorizo eruit laat. Dit recept Quesadilla gevuld met een hamburger is voor de echte dudes

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden