Ik weet nog heel goed hoe elke dag in de keuken van het restaurant van onze ouders wel een grote pan met bouillon stond te trekken op het fornuis. Deze bouillon werd dan weer gebruikt als basis voor soepen en sauzen. Ik heb vandaag ook een bouillon getrokken, namelijk van een soepkip die ik op […]
Goudbruin aan de buitenkant, zacht en super fluffy aan de binnenkant, deze luchtige omelet soufflé gemaakt van slechts vier ingrediënten is niet moeilijk te bereiden. Maak het als ontbijt, brunch of lunch en serveer het met geroosterd brood en/of een lekkere salade. Een ei is nog nooit zo lekker geweest. Omelet soufflé Dit […]
Dit is weer eens een andere manier om een runder stoofpot te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oriëntaalse twist. Dit langzaam gegaarde, in je mond smeltende, rundvleesgerecht is een absoluut genot voor de zintuigen. De smaken van szechuan peperkorrels, rode peper, gember, knoflook, sojasaus en steranijs geeft het stoofgerecht een exotische touch. Als je […]
Manlief was jarig en dan verwen ik hem extra. Nu is hij gek op rode wijn en op chocolade. Ik heb deze twee gecombineerd in deze goddelijke rode wijn chocolade truffels. Deze rijke en romige chocoladetruffels met rode wijn zullen je verassen. Ze zijn decadent en boordevol chocoladesmaak. Het beste deel, ze hebben een vleugje […]
Deze stamppot is zowel ’s winters als zomers lekker. Als de winter voorbij is, betekent het niet dat je geen stamppot meer eten kunt. Het is geen superzwaar gerecht, maar een heerlijke kruidige stamppot met de smaken van het Midden-Oosten. Hollandse bloemkoolstamppot met sucuk en baharat, een heerlijk twist op een klassieke stamppot. Dit wil […]
In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Ik heb het gemaakt na het idee van een recept van de Britse Nadiya Hussain’s. Nadiya is een Britse televisiekok, auteur en televisiepresentator. Ze werd bekend na het winnen van de zesde serie van BBC’s The Great British Bake Off. Lemon drizzle swirls heet […]
Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze geroosterde spitskool met mosterddressing is verbazingwekkend lekker van smaak en textuur. Makkelijk te maken want de oven doet het werk voor je. Je maakt er een mosterddressing bij, kool is nog nooit zo lekker geweest! Spitskool Koop jij wel eens een spitskool? De naam […]
Ik ben gek op de kleur paars en toen ik een pakje butterfly pea poeder gekocht had, ben ik daar gelijk mee gaan experimenteren. Ik wist namelijk dat deze blauwe thee paars wordt als het in aanmerking komt met zuur van bijvoorbeeld citroen of limoen. En omdat ik gek ben op G&T heb ik gelijk […]
Behalve een lekkere borrelplank kan je ook eens een pannenkoeken plank maken. Maak dit bijvoorbeeld op een speciale dag zoals Moederdag, Valentijnsdag of met feestdagen zoals Pasen of Pinksteren als je een lekker lang weekend hebt. Verwen je lief met pannenkoekjes en allerlei andere heerlijkheden op een plank en genieten maar! Pannenkoeken plank […]
Toen ik bij Tessa Couperus van PaTESSerie een recept voor Friese Beerenburg bonbons voorbij zag komen, wist ik gelijk dat ik deze wilde maken voor manlief. Hij is namelijk Fries van origine en gek op Beerenburg. En hij is binnenkort jarig, dit is dus een heerlijke traktatie voor deze dag. Beerenburg De Nederlandse […]