Asperges met ham, ei en botersaus

Asperges met ham, ei en botersaus

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Je kunt deze Asperges met ham, ei en botersaus als hoofdgerecht serveren met gekookte krielaardappeltjes of als voorgerecht, dan halveer je de hoeveelheden. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. […]

Groene asperge en waterkerssoep

Groene asperge en waterkerssoep

Het is weer aspergetijd en wij eten dan zoveel mogelijk (Hollandse) asperges in allerlei recepten. Zo ook deze soep. Deze groene asperge en waterkerssoep is een echt voorjaarssoepje. Mooi groen en lekker met de pistou en een eitje erbij. Als je dit kommetje soep ziet, voel je als het ware de lente. Ik heb de […]

Koude erwtensoep met kruidenolie

Koude erwtensoep met kruidenolie

Deze koude erwtensoep met kruidenolie is heel erg geschikt om te serveren op een warme zomeravond. Lekkere frisse soep met een prachtige groene kleur. Ik heb er een lekkere kruidenolie bij gemaakt van munt en peterselie. Munt en erwtjes zijn goede vriendjes van elkaar. Maak de soep van verse erwten of als je die niet […]

Avocadosoepje

Avocadosoepje

Dit Avocadosoepje is een heerlijk koud soepje op een warme dag. Ik heb er kippenbouillon in gebruikt, maar je kunt er natuurlijk heel goed een vegetarische versie van maken en groentebouillon gebruiken. Leuk als klein voorgerechtje tijdens een diner of lunch.   Nog zo’n lekkere koude soep voor een warme dag is deze Meloensoep met […]

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Deze mooie groene waterkerssoep met prei en bleekselderij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend lekker en goed voor je. Je kunt hem in mooie kommen serveren met een eitje zoals op de foto, of je maakt het voor meerdere personen als klein gerechtje geserveerd in een glaasje.   Deze groene Prei, […]

Mozzarella met bloedsinaasappel

Mozzarella met bloedsinaasappel

Ik werd voor dit recept mozzarella met bloedsinaasappel geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik heb jullie al eens eerder laten weten dat ik een groot fan ben van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. […]

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.   Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Omdat je de vis rauw eet in deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado, moet die wel supervers zijn! Lekker als voorgerecht of lunch. Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus […]

Kerstkrans salade van rode sla

Kerstkrans salade van rode sla

Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht. Deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen is ook zo’n feestelijke […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden