Mokka smoothie

Mokka smoothie

Een smoothie in de morgen is een lekker alternatief voor een boterham als ontbijt. En met deze mokka smoothie krijg je gelijk een kickstart van de dag. Heerlijk door de sterke espresso die erin verwerkt is en natuurlijk de bananen die goed vullen. Ik heb bevroren bananen gebruikt, maar ik zou deze ’s winters niet […]

Bloedsinaasappel vlierbloesem mocktail

Bloedsinaasappel vlierbloesem mocktail

Het is weer de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Er zijn twee verschillende soorten bloedsinaasappels, een die bloedrood is van schil en vruchtvlees en een de zogenaamde halfbloed, die oranje van buiten is en binnen oranje met rood. Ze hebben een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel, ze zijn wat fris zoeter en […]

Bloedsinaasappel kokos mocktail

Het is nu de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Ik ben er gek op en koop ze elke week bij mijn plaatselijke groenteboer. Ze zijn lekker fris en zitten bomvol met vitamines…..een goede reden dus om ze te kopen. Pers ze uit en gebruik ze in een smoothie of in deze zalige bloedsinaasappel kokos […]

Amarena kersen tonic mocktail

Amarena kersen tonic mocktail

In deze Amarena kersen tonic mocktail heb ik een tak basilicum gestoken voor extra smaak. Je zult het misschien een vreemde combinatie vinden, maar geloof met kersen en basilicum zijn een goede match. Als je niet van basilicum houdt of je hebt het niet in huis, gebruik dan verse munt.   Natuurlijk kan je voor […]

Moscow mule mocktail met granaatappel

Moscow mule mocktail met granaatappel

We werden als bloginsider van fansquare.nl Francesca Kookt uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke soda’s van Royal Club. De Moscow mule cocktail is een van oorsprong Amerikaanse cocktail. Dit wordt geserveerd in een koperen mok en bestaat uit wodka met gemberbier Deze Moscow mule mocktail met granaatappel is een lekkere variant hierop […]

Brisket bereid in een smoker

Brisket bereid in een smoker

Van Beef & Steak mocht ik een heerlijk Brisket van een USA grain fed rund ontvangen. Brisket is heel erg populair in Amerika, maar in Nederland is het niet verkrijgbaar bij de gewone slager. Het goede nieuws is dat Beef & Steak deze altijd op voorraad heeft en snel kan leveren. Brisket oftewel puntborst komt – […]

Tosti ham, kaas en roerei

Tosti ham, kaas en roerei

Ik heb deze tosti ham, kaas en roerei bij Denny’s in Amerika gegeten. Moons Over My Hammy stond er op hun menukaart en dat sprak mij wel aan. Nou en of dat dit lekker was! Heb het daarna nooit meer gegeten, maar nu heb ik het toch maar eens zelf thuis gemaakt. Als je goed […]

Granaatappel wild berries spoom

Granaatappel wild berries spoom

Een spoom is een tussengerecht tijdens een diner om het eten iets te laten zakken. Dit wordt vooral geserveerd bij een meerdere gangendiner. Het wordt vaak gemaakt van ijs overschonken met koude wijn of champagne. Deze granaatappel wild berries spoom is een frisse alcoholvrije alternatief voor de spoom. Je kunt het als aperatief, tussengerecht of […]

Zoete aardappel cake met topping

Zoete aardappel cake met topping

Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens!   Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]

Bramensmoothie met een swirl

Bramensmoothie met een swirl

Mijn collega foodblogger Francine van Heerlijke Happen maakt altijd van die prachtige smoothies, volg haar op Instagram en je zult zien wat ik bedoel. Ik heb geprobeerd het na te maken, maar haar smoothies zien er toch mooier uit. Deze bramensmoothie met een swirl is dus een poging tot, maar oefening baart kunst. Wellicht dat jullie in […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden