Ben jij ook zo gek op radijsjes? Meestal eten we ze rauw, zo uit het vuistje of in dunne plakjes gesneden door een salade of op een boterham met kaas. Maar wist je dat je radijsjes ook warm kunt eten? Deze geroosterde radijsjes met knoflook is een super unieke manier om radijsjes eens anders te […]
Prei krijgt meestal niet de hoofdrol in onze keuken, het wordt vooral gebruikt als smaakmaker. En dat is jammer, want prei is niet alleen lekker, het is helemaal niet duur en daarbij ook nog eens een gezonde groente. Ik heb een heerlijke romige preisoep met peterselie-olie gemaakt die je beslist eens moet proberen. Prei […]
Na een superleuke online kookworkshop met Alain Caron waarvoor wij ontzettend lekkere producten ontvingen van Lindenhoff, bleef er nogal wat van die verse ingrediënten over. Nou ben ik niet van het weggooien, zeker niet als het om zulke mooie producten gaat, dus heb ik alle overgebleven groenten en kruiden verwerkt in diverse gerechten. Van de […]
Deze varkenshaas met heerlijke chutney is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een Kweepeer en cranberry chutney bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte er perfect bij. Chutney De kweepeer en cranberry chutney kan je ruim van te voren bereiden. Als je deze in […]
Wil je met de feestdagen echt uitpakken, maak dan dit heerlijke stoofgerecht van wild en paddenstoelen. Dit is een gerecht wat bijna niet mislukken kan en vooral lekker als je eens wild wilt serveren, maar niet weet welk wild je zou willen gebruiken. Ik heb een wildpoulet mix hiervoor gebruikt, hierin zit hert, wildzwijn en […]
Ik had dus van die prachtige paarse zoete aardappelen gescoord bij mijn groenteboer, maar ja wat ga je ervan maken. Heb natuurlijk eerst gegoogeld en vond daar een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem, dus gelijk het recept bekeken. Mashed purple sweet potatoes with lime and yoghurt was het recept van […]
Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]
Als je deze Kruidige runderstoof met cranberries op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het eens te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met heerlijke kruidige […]
Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel! Gravad Lax Je hebt het waarschijnlijk wel eens […]
Wil je eens een bijzonder aardappelgerecht serveren tijdens een etentje thuis, maak dan deze geplette aardappelen met korianderpesto. Zoek hiervoor zoveel mogelijk gekleurde aardappeltjes uit bij de groenteboer. Het ziet er toch fantastisch uit als je deze schaal op tafel zet. Geplette aardappelen, wij zijn er gek op. Crushed potatoes heet het op z’n […]