Dadel noten bliss balls

Dadel noten bliss balls

Ik probeer zo weinig mogelijk suiker of zoetigheid te gebruiken. Maar ja wat doe je als je toch af en toe zin hebt in iets zoets… dan maak je deze verantwoorde dadel noten bliss balls. Deze energieballetjes zijn de perfecte snack voor de lekkere trek. Fijngemalen dadels en noten worden tot kleine hapjes gevormd en […]

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Dukkah maken

Dukkah maken

Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik ben er gek op!

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht wordt dan […]

Dessertwijngelei met zomerfruit

Dessertwijngelei met zomerfruit

Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers zomerfruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Je maakt een gelei van de dessertwijn, dit laat je met vers fruit opstijven […]

Coolwrap met pittige kipgehaktballetje

Coolwrap met pittige kipgehaktballetjes

Coolwrap is een vierkant koolblad van een speciaal geselecteerde platte witte kool met een milde tot zoete smaak. Deze is te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich. Maar ook als ingrediënt in een smaakvolle salade. Het lijkt een beetje op ijsbergsla maar de bladen zijn veel steviger. Volgens de groenteboer […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Chinese speklapjes (Char Siu)

Chinese speklapjes (Char Siu)

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb er Chinese speklapjes (Char Siu) […]

Broodpudding met kersen en chocola

Broodpudding met kersen en chocola

Na een feestje hield ik nog een heel stokbrood over en heb het verwerkt in dit zalige dessert. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken. Deze broodpudding met kersen en chocola is het perfecte en gemakkelijke recept om vooraf te bereiden voor vrienden en familie. De rijke chocolade, lekkere kersen en zoete brood zorgen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden