Zie je raapstelen bij de groenteboer liggen, dan weet je dat de lente eraan komt. Deze voorjaarsgroente is het jong geoogste blad van de meiknol. De licht groene blaadjes zijn langwerpig en ingesneden en je kunt het heel goed verwerken in een lekkere salade. Ik heb nu een salade van raapstelen en avocado met nog […]
Deze knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed. Dit is gewoon een geweldig basisrecept voor het maken van een smakelijke, bevredigende soep en ik hoop dat je er je eigen soep van gaat maken. In deze meest vreugdeloze maanden […]
Koolrabi is zo’n ‘vergeten’ groente waarmee jij wellicht nog nooit gekookt hebt. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en vul ze met kippengehakt. Gevulde koolrabi met kippengehakt is een heerlijk gerecht dat ik onlangs heb bereid voor het avondeten. De basis van dit gerecht zijn gekookte uitgeholde koolrabi’s, gevuld met kippengehakt […]
Lekkere pittige salade van ‘vergeten’ groenten.
Deze vegetarische curry moet je eens proberen…..zo lekker!
Dulce de leche lijkt op karamel maar is gemaakt van gecondenseerde melk. Je moet even geduld hebben (ongeveer 2,5 uur) maar dan heb je ook wat. Maak meerdere blikjes tegelijk, dan heb je voor de volgende keer dat je karamel wilt gebruiken al een blikje klaar staan. En zelf Dulce de Leche maken is super […]
Het belooft een mooi weekend te worden… tijd voor heerlijk zelfgemaakt ijs. Dit is een hele simpele manier om het lekkere stracciatella ijs zelf te maken. Het bijzondere aan dit ijs is de combinatie van texturen: de romigheid van het ijs en de knapperigheid van de chocolade. Dit stracciatella ijs of gelato is zo’n eenvoudig […]
De verrukkelijk lekkere en gezonde energieballen zijn de perfecte snack voor of na de training of als verantwoorde snack voor de lekkere trek. Cashewnoten abrikozen chocoladetruffels zijn perfect voor een energiedip in de middag! Dus ook al heb ik deze gezondere energieballetjes gemaakt, ik kon het niet laten om er een beetje chocolade aan toe […]