Polentafrieten met salie en kaas

Polentafrieten met salie en kaas

Wil jij jezelf, vrienden en/of jouw familie verwennen, maak dan eens deze polentafrieten met salie en kaas. Helemaal niet moeilijk om te maken, kidsproof en daarnaast ook nog glutenvrij. Lekkere knapperige frieten die zacht zijn van binnen, wie wil dat niet?   Polenta   Polenta is een traditioneel gerecht gemaakt van maïsgriesmeel uit het Noorden […]

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd.   Linzen   Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]

Preistamppot met blauwe kaas en daslook

Preistamppot met blauwe kaas en daslook

Deze preistamppot met blauwe kaas en daslook is een recept uit de Stamppotbijbel van Werner Drent. Ik mocht dit boek van hem ontvangen en daar ben ik erg blij mee. Er staan meer dan 200 stamppotgerechten in, dus als jij gek op stamppot bent dan kan ik jou dit boek echt aanbevelen. Niet alleen de klassieke […]

Spaghetti met daslookpesto

Spaghetti met daslookpesto

Ik heb momenteel lekker veel daslook in de tuin staan. Een deel heb ik gekregen van een dorpsgenoot en de rest van mijn zusje die de hele tuin vol heeft staan met dit heerlijke kruid. Vandaag eten we spaghetti met daslookpesto. Hoe leuk is dat, dat je uit je eigen tuin of zelfs uit de […]

Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardemom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardemom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Ik had op een zaterdagmiddag gebakken ei op toast met groene tahinisaus gemaakt. En dit was zo lekker, dat ik toch maar besloot om dit recept met jullie te delen. Je kunt het als lunch of zelfs als avondeten serveren. Het gericht zit vol met eiwitten en heeft heel veel smaak door de saus.   […]

Pompoen, wortel, pastinaak curry soep

Pompoen, wortel, pastinaak curry soep

Deze Pompoen, wortel, pastinaak curry soep is ontstaan na het maken van een Regenboog lasagne. Ik had hierdoor nog wat pompoen, gele wortel en een pastinaak over. Wat te doen ermee? Nou een heerlijke soep maken natuurlijk.   Het is nog steeds herfstachtig weer, tijd voor een lekkere pittige soep. Een spicy soep voor koude […]

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het […]

Kikkererwten salade

Kikkererwten salade

Deze vegetarische kikkererwten salade is een heerlijk alternatief op een boterham. Maar het is natuurlijk ook lekker op toastje bij de borrel, in een Buddha bowl of als een salade bij de barbecue. Het is makkelijk te maken en zit bomvol met smaak. Nou de hummus krijgt echt concurrentie met deze heerlijke salade.   Hoewel […]

Linzen en paddenstoelburgers

Linzen en paddenstoelburgers

Wij zijn gek op hamburgers, maar af en toe maak ik ook een vegetarische burger. Deze vind ik veel lekkerder dan de vegetarische burgers uit de winkel. Ik kan er niets aan doen, maar de vegetarische ‘vleesvervangers’ vind ik niet lekker. Tenzij ik ze zelf gemaakt heb natuurlijk. Zo ook deze linzen en paddenstoelburgers. Die […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden