Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde […]

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]

Scrambled egg van ganzenei met gerookte zalm en dille

Scrambled egg van ganzenei met gerookte zalm en dille

Ik doe mee aan het foodblogevent met het thema Pasen. Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan eieren. Ik heb voor dit gerechtje een wel heel bijzonder ei gebruikt, namelijk een ganzenei. De ganzen leggen momenteel hun eieren en als je verse en niet bebroede eieren kunt vinden, neem ze dan mee naar […]

Koolraapblokjes geglaceerd in miso boter

Koolraapblokjes geglaceerd in miso boter

Koolraap was een vergeten groente maar maakt nu een serieuze comeback. Waar ze in het verleden nog wel eens als voorgesneden frietjes in de winkel lagen, vind je nu de hele knollen. Onbekend maakt onbemind, maar de koolraap is niet alleen heel erg gezond voor je, het zit bomvol met vitamines en mineralen en bevat […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft […]

Aardappelpuree met kaas en knoflook

Aardappelpuree met kaas en knoflook

Dit is de lekkerste aardappelpuree die je ooit gegeten hebt en de meest machtige! Deze aardappelpuree met kaas en knoflook is niet goed voor de lijn, maar wel een heerlijk gerecht om op een winterse dag te serveren bij een speciaal etentje. Stevige kost dus. Het lijkt een beetje op de Franse aardappelpuree Aligot. Alleen […]

Stamppot van kool en prei met salsa verde

Stamppot van kool en prei met salsa verde

’s Winters wordt het lekker veel gestampt in de Hollandse keuken. En er wordt steeds meer gevarieerd met de stamppotten. Waar we vroeger stamppot boerenkool, andijvie of hutspot maakten, worden nu allerlei soorten groenten in de stamppot gebruikt. Ik had nog een Chinese kool, een halve savooie kool en een prei liggen. Het leek mij […]

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, […]

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden