Kersensorbet

Kersensorbet

Als klein kind was het een traktatie als je met mooi weer op een terras een ijssorbet kreeg. Ik heb een volwassen twist op een sorbet gemaakt met kersen in de hoofdrol. Kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus koop ze nu. Ik heb de glazen afgevuld met Prosecco…. een volwassen Kersensorbet dus. Je hebt wel […]

SunGold kiwi smoothie bowl:

SunGold kiwi smoothie bowl

Een lekkere zoete SunGold kiwi smoothie bowl met een topping van vers rood fruit, sinaasappel, kiwi, chiazaadjes, en amandelen. Zoals je kunt lezen in mijn blog Ontbijt je wel?, is een goed ontbijt heel erg belangrijk. Maar heel veel Nederlanders hebben ‘s morgens zoveel haast, dat het ontbijten erbij inschiet. En dat is ontzettend jammer, […]

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]

Koffie ijslollies

Koffie ijslollies

Deze koffie ijslollies zijn ontzettend lekker als tussendoortje, maar je kunt ze ook leuk serveren als nagerecht op een warme avond. Het zijn maar twee ingrediënten, maar het resultaat is heerlijk. Ik heb cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekkere espresso of koffie zetten, dit laten […]

Karamel pindakoek

Karamel pindakoek

Ik waarschuw je maar vast van te voren …. deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel te lekker. Wat is het toch met karamel en zeker in combinatie met gezouten noten. Het is een blijft lekker, zoet met een beetje zout.   Weet je wat je ook vooral niet moet maken: deze Cheesecake met […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]

Muntthee granita met oranjebloesem

Muntthee granita met oranjebloesem

Deze muntthee granita met oranjebloesem is een heerlijk koud toetje met warme dagen. Granita maken is helemaal niet moeilijk. Je zet thee, doe dit in de vriezer en raspt dan het blok ijs tot granita. Ik heb Angelique Schmeink dat eens zien doen op TV en sindsdien maak ik al mijn granita’s op deze manier. […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur is gemaakt van tarwe. Deze tarwekorrels worden voorgekookt of gestoomd en daarna gebroken (grof, fijn of zeer fijn). Het bevat veel vezels en goede voedingsstoffen en is een prima alternatief voor aardappelen, pasta of rijst. Je kunt bulgur op vele manieren gebruiken zoals in salades (Tabbouleh), soepen of zoals dit gerecht in zoete bereidingen. […]

Meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt

Meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt

Deze meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt zijn een heerlijke frisse traktatie. Serveer het als toetje of zomaar als tussendoortje of misschien zelfs als ontbijt. Gebruik wel lekkere rijpe meloenen hiervoor, koop ze desnoods een week van te voren zodat je zeker weet dat ze lekker rijp zijn. Het is wel leuk om diverse soorten (kleuren) […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden