Appel kruimel koekjes

Appel kruimel koekjes

Deze appel kruimel koekjes is een recept van Jamie Oliver, maar ik heb er weer mijn twist aan gegeven. Het recept komt uit zijn boek 5 ingrediënten. Deze koekjes zijn heerlijk bij een kopje thee. Ook weer met dit recept met ik zo blij met mijn nieuwe Kenwood foodprocessor, je gooit alles er in en […]

Geglaceerde rode wortelen

Geglaceerde rode wortelen

Met die mooie en bijzondere rode wortelen van Zonneheerdt wilde ik iets speciaals doen. Omdat het tegen het einde van het jaar loopt en ik al volop met Kerstrecepten bezig ben, heb ik dit speciale recept bedacht. Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing. Dit is een hele lekkere manier om wortelen te bereiden. […]

Vis in witte wijnsaus met druiven

Vis in witte wijnsaus met druiven

Wil je een keer Sole Véronique maken, vroeg hubbie. Geen idee wat dat was, maar van zijn omschrijving heb ik dit gerecht Vis in witte wijnsaus met druiven bereid. De Franse chef Auguste Escoffier is de bedenker van dit klassieke gerecht Filets de Sole Véronique (tongrolletjes in een saus van druiven). Escoffier heeft het begin […]

Chocolade mokkataart

Chocolade mokkataart

Deze chocolade mokkataart is een serieuze verwentaart. Maak hem voor een speciale gelegenheid of dinertje. Het is wel een caloriebom, maar af en toe zondigen mag toch wel? Het voordeel van deze taart is dat je een dessert hebt voor heel veel gasten. Omdat de taart zo machtig is, serveer je maar kleine puntjes. Maak […]

Tarte tatin

Tarte tatin

Een Tarte tatin is een Franse appeltaart die omgekeerd gebakken wordt op een laag van gekaramelliseerde suiker. Het is een oud streekgerecht en de gezusters Tatin uit Lamotte-Beuvron, maakten de taart wereldberoemd. Gebruik geen moesappels (zoals de Goudrenet of Elstar) voor deze taart, die zijn doordat ze te veel vocht verliezen, niet geschikt voor de […]

Verwenontbijtje met Scones

Verwenontbijtje met Scones

Scones zijn typisch Engelse ‘broodjes’ die meestal geserveerd worden bij een high tea. Traditioneel wordt er clotted cream en jam bij geserveerd. Clotted cream is een dikke room met een vetpercentage van 55%(!) en lijkt wel een beetje op de mascarpone. Ik serveer bij dit verwenontbijtje met scones verse roomkaas als vervanger van de clotted […]

Pindakaaskoeken met chocolade

Pindakaaskoeken met chocolade

Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen’s pindakaas kokos maple gebruikt. Omdat deze pindakaas iets dunner (minder stevig) is dan een ander soort pindakaas, heb ik iets meer bloem gebruikt. Als je ‘gewone’ pindakaas gebruikt, kan je iets minder (165 gram) bakmeel gebruiken.   En ik heb nog een recept voor je voor […]

Appelcrumble met havermout en walnoten

Appelcrumble met havermout en walnoten

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Ovenschotel met makreel en spinazie

Ovenschotel met makreel en spinazie

Ja het is zomer, maar vandaag is het koud. Ik heb zin in een lekkere warme ovenschotel. Aardappelen op voorraad, check! Heb gerookte makreelfilets met peper in de koelkast liggen. Ik moet nog naar de groenteboer en haal daar een grote zak verse spinazie. Dit lijkt mij een heerlijk combinatie…..ovenschotel met makreel en spinazie wordt […]

Rode wijn tijmboter

Rode wijn tijmboter

Maak eens een hele andere kruidenboter. Deze rode wijn tijmboter is heerlijk op een sappig gebakken biefstuk. Deze kruidenboter is zomers erg handig om in de koelkast te hebben. Gebruik hem voor bij de barbecue op een steak in plaats van een rode wijnsaus. Ik heb sherryazijn gebruikt maar je kunt ook een rode wijnazijn […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden