Deze kruidige rijstpudding met blauwe bessen is zowel koud als warm lekker. Op een koude dag is het warm lekker als nagerecht of zelfs ontbijt. Of serveer het koud met wat vers fruit op warmere dagen. Probeer ook eens deze Filipijnse chocolade rijstpudding Champorado
De zoete zuidvruchten zijn erg lekker bij het zoute van de camembert. Deze camembert uit de oven met een zoete topping is een leuk gerecht om als borrelhap, voorgerecht of zelfs nagerecht te serveren. Je hebt er weinig werk aan, maar zet wel een spectaculair gerecht op tafel! Camembert Ik heb nu een […]
Pavlova is een taart gebaseerd op een meringue gevuld met slagroom of mascarpone en fruit. Deze taart is genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20. Een meringue is een zoete lekkernij […]
Voor Koningsdag heb ik voor jullie een koninklijk rood, wit en blauw ontbijtje met natuurlijk ook een beetje oranje erin. Een heel makkelijk gerechtje, wat je eventueel de avond ervoor al klaar kunt zetten in de koelkast. Dit is ook lekker als tussendoortje of nagerecht. Ontbijt In mijn blog Ontbijt je wel, kan […]
Heerlijk ….. het is voorjaar en de rabarberstengels en aardbeien liggen te lonken naar me bij de groenteboer. Wist je dat rabarber en aardbeien een goede match zijn samen? Daarom heb ik ze samen gebruikt in deze heerlijke rabarber aardbeien kruimeltaart. Voor dit taartje heb ik een bakvorm van 23 cm vierkant gebruikt. Het […]
Ik zie zo vaak Amerikaanse recepten voorbijkomen met daarin Reese peanut butter cups verwerkt. Geen idee wat dat is. Maar toen we in de stad waren en we langs een Jamin kwamen ben ik – uit nieuwsgierigheid wat daar allemaal verkocht werd – naar binnen gegaan. En wat denk je…daar lagen de Reese peanut butter […]
Deze Caribbean iced coffee is een cocktail die heerlijk zal smaken op een warme zomeravond na een etentje. Lekker koud met een tropische kick van de bruine rum. Ik heb voor dit recept de Yirgacheffe cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf koffie of espresso zetten voor deze […]
Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de chocoladeganache met advocaatschuim in kleine glaasjes want het is een super machtig, maar wel een heerlijk toetje. Leuk nagerecht voor de Paasdagen. Ik heb van die mooie Dragee eitjes hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten (chocolade) eitjes gebruiken. Door het opgeklopte eiwitschuim erop, […]
If you like Piña Colada …. dit heerlijke Piña Colada ijs is simpel en zonder ijsmachine te maken. De Piña Colada cocktail die ik hiervoor gebruikt heb, kan je kant-en-klaar kopen (bij de slijter). Serveer het op een tropische avond en je waant je in het Caribisch gebied met zo’n heerlijk nagerecht. Garneer de glazen […]
Je kent het misschien wel …. de Engelse klassieker Banoffee pie. Het is een taart gemaakt van bananen, slagroom en toffee (meestal gemaakt van ingekookte gecondenseerde melk) met een bodem van verkruimelde koekjes en boter. Vaak ook geserveerd met chocolade of koffie erin. Het woord banoffee is de combinatie van banana en toffee. Deze banoffee […]