Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Deze kruidige pompoen fritters met chilisaus zijn lekker als een snack of als bijgerecht bij een stukje vlees of kip. Fritters, beignets, rösti van pompoen of pompoenkoekjes, maakt niet uit hoe je ze noemt, ze zijn gewoon superlekker. En zijn ze niet prachtig mooi oranje? Die spatten toch van het bord af.   Fritters   […]

Lasagne met prei en walnoten

Lasagne met prei en walnoten

Ik doe weer mee die leuke recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Deze keer mocht ik een recept uitzoeken van Nienke Vos van Foxilicious.nl. Nienke is een flexitariër, maar kookt vooral vegetarisch. Deze gerechten publiceert zij op haar blog. Zij wil mensen graag inspireren om vaker zonder vlees en vis te koken. Vandaag staat prei in […]

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

In de Foodybox van december welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat wel een heel bijzonder product. Het is de Ruscello Black Lemon kaas*. Een uniek zuivelproduct met een enorme smaakexplosie. Heerlijk fris met een vleugje citroen erin. Natuurlijk lekker om zo te eten bij de borrel (wat we ook gedaan hebben), […]

Baba Ganoush met zwarte knoflook

Baba Ganoush met zwarte knoflook

Ja ….. ik mocht Floky biologische zwarte knoflookteentjes ontvangen in de Foodybox en zoals jullie weten ben ik gek op dit zwarte goedje. Deze keer heb ik er een te lekkere Baba Ganoush met zwarte knoflook van gemaakt, want ik ben ook gek op aubergines. Baba Ganoush   Baba Ganoush is een dip of een […]

Romige pastinaak en kastanje soep

Romige pastinaak en kastanje soep

Ik had heel veel tamme kastanjes gekregen van een dorpsgenoot. Een deel heb ik gebruikt voor andere recepten en een deel had ik in de vriezer gedaan. Hiermee heb ik deze heerlijke romige pastinaak en kastanje soep van gemaakt. Een lekker soepje voor in de winter. Het is ook een feestelijk soepje, helemaal geschikt als […]

Risotto met venkel, dille en citroen

Risotto met venkel, dille en citroen

Wij zijn gek op risotto en eten dit dan ook regelmatig. Elke keer maak ik weer een andere risotto. Deze keer is het een Risotto met venkel, dille en citroen. Heerlijke romige vegetarische risotto met een lekkere anijssmaak van de venkel en ……. een geheim ingrediënt.   Risotto   Risotto is een Italiaans rijstgerecht. Ik […]

Krieltjes Cacio e Pepe

Krieltjes Cacio e Pepe

Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!   Krieltjes   Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. […]

Gratin van geroosterde rode kool

Gratin van geroosterde rode kool

Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis.   Gratin   Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelen en spruitjes zijn een heerlijke combinatie. Zoet en bitter en daarbij nog het zoute van de olijven en het pittige van de radijsjes en de chili saus, maken het gerecht compleet. Goede reden om deze zoete aardappelschotel met spruitjes snel eens te maken.   Het mooie van dit gerecht is dat je alles […]

Geroosterde snackpaprika's met mozzarella

Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella

Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden