Pastinaakstamppot met gehaktballetjes in zoetzuur

Pastinaakstamppot met gehaktballetjes in zoetzuur

Het wordt weer kouder, tijd voor een lekkere stamppot. Deze Pastinaakstamppot met gehaktballetjes in zoetzuur is zo’n heerlijk stamppotje. Het zoete van de pastinaak gaat goed met het pittige en zoete van de gehaktballetjes, een combinatie die je eens proberen moet!   Pastinaak   De pastinaak was een vergeten groente, maar heeft helemaal zijn comeback […]

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Een heerlijk gerecht wat simpel te maken is en snel klaar. Je kunt deze parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm lauwwarm of koud eten. Neem verschillende kleuren mini paprika’s hiervoor dan spatten de kleuren zo lekker van je bord. De paprikaatjes worden heerlijk zoet als je ze bakt of grilt en dat gaat heel goed […]

Kippendijen met za’atar en kikkererwten

Kippendijen met za’atar en kikkererwten

Dit recept van kippendijen met za’atar en kikkererwten is een recept van de Britse TV chef Nigel Slater. Het is een gerecht uit zijn programma Nigel Slater’s Middle East, waarin hij een culinaire reis maakt door de Midden-Oosterse landen. Zijn recept heet Za’atar chicken with chickpeas and garlic yoghurt. Toen ik dit simpele gerecht voorbij […]

Rode curry noedelsoep met garnalenballetjes

Rode curry noedelsoep met garnalenballetjes

Ik heb toch een heerlijke soep voor jullie. Deze rode curry noedelsoep met garnalenballetjes is echt een bijzondere soep die je voor een speciale gelegenheid kunt maken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Die heerlijke garnalenballetjes maak je namelijk zelf en als je een keukenmachine hebt, is het niet zoveel […]

Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Zoete aardappelsoep met miso

Zoete aardappelsoep met miso

Fluweelzachte, vegetarische soep met een heerlijke umami en pittige smaak. Dat is deze zoete aardappelsoep met miso en chili knoflooksaus. De soep is eenvoudig te maken en het zoete van de zoete aardappelen gaat heel goed samen met het hartige van de rode miso en het pittige van de chili knoflooksaus. Heerlijk als lunch, maar […]

Courgetteburgers met citroenmayonaise

Courgetteburgers met citroenmayonaise

Wil jij eens courgette op een andere manier eten? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze courgetteburgers met citroenmayonaise zijn heerlijke vegetarische burgertjes die je als lunch, tussendoortje of avondeten kunt serveren. Je kunt ze ook wel fritters of pannenkoekjes noemen, wellicht dat je daarmee de kids aan de courgettes krijgt. Het toverwoord […]

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Ik mocht biologische palmkool uit onze mooie Flevopolder ontvangen. De eerste van het seizoen. Daar wilde ik iets bijzonders van maken en dat is gelukt met dit recept. Deze palmkool en paddenstoeltjes met hummus kan je warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Wij hebben het koud gegeten want het was onverwacht een mooie warme nazomerse […]

Broccoli en kikkererwtensoep

Broccoli en kikkererwtensoep

Ik voelde me niet zo jofel de laatste tijd en had problemen met mijn darmen. Toen zag ik bij Liesbeth Booij haar 10-daagse detox boost programma voorbijkomen en dacht ik probeer het gewoon. Goed overleg met haar gehad of dit wel toepasbaar was voor mij in verband met mijn maagverkleining. We hebben het programma iets […]

Zwarte bonen en zoete aardappel chili

Is het een soep of een stoofpot? Deze zwarte bonen en zoete aardappel chili is van allebei een beetje. En wat het ook is, het is gewoon superlekker. Een heerlijke hartverwarmende kom met een vegetarische chili, waarbij de vleeseters het vlees echt niet zullen missen. Nu de dagen weer kouder worden, kunnen we deze chili […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden