Piña Colada ijs

Piña Colada ijs

If you like Piña Colada …. dit heerlijke Piña Colada ijs is simpel en zonder ijsmachine te maken. De Piña Colada cocktail die ik hiervoor gebruikt heb, kan je kant-en-klaar kopen (bij de slijter). Serveer het op een tropische avond en je waant je in het Caribisch gebied met zo’n heerlijk nagerecht. Garneer de glazen […]

Banoffee in een glas

Banoffee in een glas

Je kent het misschien wel …. de Engelse klassieker Banoffee pie. Het is een taart gemaakt van bananen, slagroom en toffee (meestal gemaakt van ingekookte gecondenseerde melk) met een bodem van verkruimelde koekjes en boter. Vaak ook geserveerd met chocolade of koffie erin. Het woord banoffee is de combinatie van banana en toffee. Deze banoffee […]

Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping

Als bloggerinsider van Rutger Bakt ben ik uitgedaagd om voor de Philadelphia cheesecake Bloginsiders-actie een cheesecake te maken. Hiervoor ontving ik een Philadelphia verrassingsbox met daarin 2 kuipjes Philadelphia en 1 reep Cote d’Or chocolade puur. Het is een Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping geworden. Drie guilty pleasures die ook nog eens heel goed […]

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder recept en dat is het ook. Niet te zoet nagerecht, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een soort […]

Quinoa yoghurt pindakaasmousse

Quinoa yoghurt pindakaasmousse

Ik zal het maar meteen bekennen …. ik houd niet zo van quinoa. Dat komt niet door de smaak maar door de textuur. Hetzelfde heb ik met couscous, daarom gebruik ik meestal parelcouscous. De structuur hiervan vind ik wel lekker. Maar op deze manier bereid vind ik quinoa wel lekker. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is […]

Witte pindarotsjes

Witte pindarotsjes

Wij zijn gek op witte chocolade en daarom heb ik deze witte pindarotsjes gemaakt. Natuurlijk kan je ook pure of melkchocolade gebruiken voor dit recept. Ik heb gezouten pinda’s gebruikt, dat haalt het hele zoete van de witte chocolade eraf en maakt de pindarotsjes wat interessanter van smaak vind ik.   Pindarotsjes   Deze kleine […]

Luchtige chocolademousse

Luchtige chocolademousse

Zelf chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Deze hele luchtige chocolademousse is heerlijk en makkelijk te maken. Het ultieme recept voor de chocoholic. Dit is al een heel oud recept van mij en er wordt nog steeds vaak om gevraagd. Jong en oud vinden het lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze […]

Koffie cheesecake in een glaasje

Koffie cheesecake in een glaasje

Koffieliefhebbers, dit is voor jou: een simpel no bake cheesecake recept! Dit is zo goed en zo gemakkelijk. Je kunt deze koffie cheesecake in een glaasje echt in minder dan 30 minuten maken. Als je geen zin hebt om te bakken, maar toch zin hebt in iets zoets, probeer dan dit cheesecake recept. Met de […]

Rijstpudding met sinaasappelmarmelade

Rijstpudding met sinaasappelmarmelade

Deze kruidige rijstpudding is een heerlijk toetje met koude dagen. Je kunt de rijstpudding met sinaasappelmarmelade maken met dessertrijst (paprijst) of met risotto- of paellarijst. De laatste twee rijstsoorten zuigen ook veel vocht op en worden ‘papperig’ tijdens het koken. De rijstpudding is zowel koud als warm lekker. Wil je ook de sinaasappelmarmelade zelf maken, […]

Bloedsinaasappel cheesecake

Bloedsinaasappel cheesecake

Deze Bloedsinaasappel cheesecake is een grote feestelijke taart waarvan vele gasten kunnen genieten. Maak het als verjaardagstaart of dessert. Je hebt hiervoor een springvorm nodig van 26 cm. Je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels ervoor gebruiken of mandarijnen, wat je maar lekker vindt of in huis hebt. Maar vanwege de mooie rode kleur heb ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden