Kebab gehakt met witte bonenpuree

Kebab gehakt met witte bonenpuree

Ik heb een heel bijzonder recept voor jullie. Dit kebab gehakt met witte bonenpuree heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken. Het is niet moeilijk te maken, maar echt de moeite waard om het eens te proberen.   Kebab   Turkse kebab is gekruid gehakt wat meestal als een staafje […]

Wraps met pompoen en bonenmix

Wraps met pompoen en bonenmix

Ik heb een heerlijk vegetarisch recept voor jullie van de Engelse Mary Berry. Je kunt deze Wraps met pompoen en bonenmix zowel warm als koud serveren. Makkelijk en snel te maken en ze doen het ook goed als vegetarische lunch op je werk.   Vegetarische gerechten   Wij zijn gek op vlees, maar eten het […]

Pasta met Parmaham en paprika

Pasta met Parmaham en paprika

Deze pasta met Parmaham en paprika is een heerlijk recept van Mary Berry. Deze Engelse dame op leeftijd is een zeer bekende kookboek schrijfster en TV kok. Ze heeft al meer dan 75 kookboeken geschreven en haar televisieprogramma’s doen het nog steeds goed. Je kent haar misschien wel als jurylid van The Great British Bake […]

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]

Stifado Griekse runderstoofpot

Stifado Griekse runderstoofpot

Een kruidige stoofpot gemaakt van rundvlees, kleine uien en tomaat, dat is deze Stifado Griekse runderstoofpot. Wellicht heb je het eens geproefd toen je in Griekenland was, maar nu kan je het lekker zelf thuis maken. De Grieken eten dit het hele jaar door, maar ik vind het lekker om te bereiden in het najaar […]

Pizza met ricotta en tomaten

Pizza met ricotta en tomaten

Wil je eens een heerlijke en verantwoorde pizza eten? Maak dan deze pizza met ricotta en tomaten. De kleuren spatten van je bord, het is ontzettend lekker door de zoete geroosterde tomaten en romig door de ricotta. De verse basilicum erbij maakt het helemaal af. Een salade erbij en je hebt een complete maaltijd, een […]

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Deze gratin van koolrabi met blauwe kaas is een heerlijk bijgerecht voor een speciaal etentje thuis. De sappigheid van de koolrabi geeft het gerecht een frissere smaak dan andere soorten gratin. Maar het is wel net zo romig en lekker, iets wat je ook verwacht van een gratin.   Gorgonzola   De gratin is gemaakt […]

Gebakken rijst met groenten en ei

Gebakken rijst met groenten en ei

Heb je een restje gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle gebakken rijst met groenten en ei van. Ook fijn om hierin restjes groente te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Een gebakken eitje erbij maakt het gerecht helemaal af. […]

Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Deze kipstoofschotel met kaneel en citroen kan je bereiden in een hapjespan, tajine of zelfs in de oven. De kruidige smaken gaan zo goed samen met de kip, dit wil je vaker maken. En als je het in de oven bereidt, heb je er verder geen omkijken naar. Maar dat geldt eigenlijk ook voor in […]

Carpaccio van geroosterde knolselderij

Carpaccio van geroosterde knolselderij

De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij.   Knolselderij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden