Spaghetti met zeekraal

Spaghetti met zeekraal

Ik zag eens een foto voorbij komen van Yotam Ottolenghi waaronder spaghetti met zeekraal stond. Er stond geen recept bij, maar het leek mij een lekker en simpel gerecht om te maken. Dus op de markt een grote zak zeekraal gekocht en de rest van de ingrediënten er maar bij verzonnen. Dit is een heerlijke […]

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig. Orzotto is een soort risotto, maar in plaats van risottorijst gebruik je een pastasoort wat orzo heet. Deze pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pastasoort, het wordt lekker romig als je het op […]

Witte bonensalade met tonijn

Witte bonensalade met tonijn

Deze witte bonensalade met tonijn is een hele simpele en voedzame salade. Eet het als lunch of zelfs als hoofdmaaltijd op een warme dag. Je kunt voor dit recept natuurlijk ook zelf de bonen weken en koken, maar gemak dient de mens.   Ben jij ook zo gek op tonijn? Probeer dan ook eens deze […]

Scamorza affumicata uit de oven met Mostarda

Scamorza affumicata uit de oven met Mostarda

Scamorza wat met wat, zal je denken? Scamorza is een typisch Italiaans kaasje gemaakt van koemelk, wat na de bereiding opgehangen wordt om te drogen waardoor deze peervorm ontstaat. Het is een veelzijdig kaasje. Je kunt hem zo opeten, maar je kunt hem ook verwarmen of bakken waardoor hij lekker smelt. Rasp hem over een […]

Salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook

Salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook

Er bleef nog 1 aubergine over van het auberginepakket welke ik mocht ontvangen. Wat te doen ermee. Ik heb de aubergine in plakken gesneden en gegrild en daarna wat sherryazijn erover heen gegoten. Een nachtje in de koelkast om te marineren en daarna deze heerlijke salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook ervan gemaakt. […]

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

Ik ben gek op aubergines en daarom is het niet moeilijk voor mij om deze Italiaanse klassieker te maken. Melanzane alla Parmigiana oftewel Aubergine alla Parmigiana is het ultieme vegetarische comfortfoodrecept. Gebakken aubergines in een schotel met tomatensaus, basilicum, Parmezaanse kaas en mozzarella kaas en dat in de oven gebakken. Ik heb behalve aubergines ook […]

Tosti Primosale Italiano

Tosti Primosale Italiano

Op onze korte trip naar Ootmarsum hebben wij de Buffalo Farm Twente bezocht en gingen met diverse lekkere kaasjes naar huis. Natuurlijk ga ik die gebruiken om allerlei lekkere recepten ermee te verzinnen. Ik mocht ook diverse Primosale kaasjes ontvangen. Primosale of primo sale is een vers kaasje wat niet gerijpt wordt maar alleen maar […]

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een o.a. gerookte mozzarella. […]

Pasta met shiitake en primosale

Pasta met shiitake en primosale

Zoals jullie op mijn blog De boer op in Twente kunnen lezen, mochten wij o.a. een echte Buffel kaasmakerij (Buffalo Farm Twente) en een Shiitake kwekerij (Masselink) bezoeken. Met de producten die ik meekreeg, heb ik diverse recepten gecreëerd. Deze pasta met shiitake en primosale is daar een van. Ik heb als pasta de Shiitake […]

Pizza met mozzarella en shiitake

Pizza met mozzarella en shiitake

In mijn blog De boer op in Twente kan je lezen hoe wij o.a. de Buffalo Farm Twente en Shiitake Kwekerij Masselink hebben bezocht. Ik heb allerlei lekkere kaasjes meegekregen van de Buffalo Farm en een shiitake kweekset van de Shiitake kwekerij. Natuurlijk wil ik hier iets lekkers mee maken en het leukste is natuurlijk […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden