Omdat we niet uit lunchen kunnen, moeten we thuis maar lekkere broodjes maken. Nu we met z’n allen thuiswerken, hebben we waarschijnlijk ook meer tijd om een lekkere lunch te maken. Ik ben gek op belegde broodjes en probeer daar zoveel mogelijk in te variëren. Dit broodje forel met rettich en mierikswortelsaus heb je aardig […]
Wie is er niet gek op stamppot boerenkool? Nou ik heb een heel nieuw boerenkoolgerecht voor jullie. Deze boerenkool ovenschotel met worst is weer eens een hele andere manier om boerenkool te bereiden. Lekkere roergebakken boerenkool met kruidige worstjes en een romige aardappelpuree erop, klinkt goed toch? Boerenkool Als je aan winter denkt, […]
Wellicht een gewaagd recept voor jullie, maar deze gestoofde varkenswangetjes met venkel zijn beslist het proberen waard. Varkenskoontjes worden de wangen ook wel genoemd. Het is zeer smaakvol stoofvlees, vooral op deze manier bereid. Varkenswangen De koontjes oftewel wangetjes zijn de kaken (kaakspieren) van varkens. Ik bestel dit online, omdat de slager in […]
Ik mocht van Lindenhoff Baambrugge heerlijk producten ontvangen voor een online kookworkshop met Alain Caron. Van enkele producten zat er veel te veel van in de dozen. Zo hadden we een paar blaadjes laurier nodig en ontving ik een zak met 100 gram(!) laurierblaadjes. Dat zijn heel veel blaadjes kan ik je verklappen. Ik vond […]
Ik had een fles Baileys salted caramel gekocht en waar ik al bang voor was …… het is zondig lekker! Natuurlijk heerlijk om zo te drinken met een ijsblokje, maar ook leuk om er iets lekker van te maken zoals deze goddelijk lekkere Baileys salted caramel chocolade fudge. Met slechts een paar ingrediënten tover je […]
Dit vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo is ook weer zo’n heerlijk eenpansgerecht. Als je gek bent op vis, moet je dit echt eens proberen. Je bakt/kookt alles in een bakpan en na ongeveer 25 minuten heb je een lekkere maaltijd op tafel staan. Zet de pan gewoon op tafel en smullen maar. Vis […]
Waarschijnlijk heb jij selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen. Je hebt er een of twee stengels van gebruikt als smaakmaker in de bouillon, soep, stoofpot, smoothie of een salade en dan blijft de rest van de stronk liggen. Bleekselderij wordt bijna niet zo gegeten en dat is eigenlijk jammer, je kunt het […]
Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe waag ik mij er toch aan. Ik heb nu een heerlijk recept voor deze mooie craquelé citroen boterkoeken voor jullie. Ze zijn wat groot uitgevallen, maar dat vinden we helemaal niet erg toch? De koeken zijn lekker knapperig aan de buitenkant en nog een beetje zacht […]
Ben je net zoals ik gek op witte chocolade, dan is deze warme witte chocolademelk met bessenroom echt iets voor jou. Een leuk alternatief voor de gewone warme chocomel. En echt lekker om te drinken op een koude dag in de herfst of winter. Kruip op de bank met een dekentje en dit goddelijke drankje. […]
Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige knolselderij en wortelpuree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze puree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren bij een […]