Burrata met geroosterde tomaatjes

Burrata met geroosterde tomaatjes

Oh ik heb toch een lekker borrelhapje voor je. Deze burrata met geroosterde tomaatjes zal het ook goed doen als voorgerechtje. Super romige burrata kaas met langzaam geroosterde tomaatjes, veel knoflook en verse kruiden is een match made in heaven.   Burrata   Ik ben dol op dit kaasje, niet goed voor de lijn maar […]

Aziatische zalm met paksoi

Aziatische zalm met paksoi

Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan […]

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Als je gek ben op pasta, courgettes en makreel dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, makreel en basilicum is er eentje met heel veel smaak. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag.   Siciliaanse pastagerechten   Deze pasta is een gerecht uit […]

Kip met spekjes en paddenstoelen

Kip met spekjes en paddenstoelen

Deze heerlijke romige kip met spekjes en paddenstoelen is een makkelijk te maken gerecht. Een ideaal gerecht om op een doordeweekse dag te maken. Het is een eenpansgerecht, dus je hebt ook niet zoveel afwas. Hoe fijn is dat.   Kipfilet   Kipfilet is een mager en verantwoord stukje vlees. Het is daarom waarschijnlijk ook […]

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Ik weet dat manlief er niet zo van houdt om van een hele vis te peuzelen, maar deze dorade met citroen, kappertjes en olijven vond hij toch wel super lekker. Het is even een klusje om te eten zei hij, maar het was het helemaal waard. En dat is het ook. Een smaakvol visje met […]

Mozzarella sticks

Mozzarella sticks

Mozzarella is natuurlijk heerlijk op een pizza, maar deze zelfgemaakte mozzarella sticks zijn een traktatie bij de borrel. Je maakt ze in een mum van tijd en dan heb je zo’n lekkere krokante snack met een smeuïge kaas erin. En het voordeel van ze zelf maken is dat je het paneermeel naar eigen smaak kunt […]

Calamarata Pasta Caponata

Calamarata Pasta Caponata

De Siciliaanse Caponata is een groente stoofschotel gemaakt van aubergines, uien, bleekselderij, tomaten, olijven, kappertjes en pijnboompitten. Het is een vegetarisch gerecht wat koud als antipasto wordt geserveerd. Lekker op geroosterd ciabatta brood. Ik heb het nu warm geserveerd door een pasta. Het is deze verrukkelijke Calamarata Pasta Caponata geworden.   Caponata   De aubergine […]

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Ik mocht een fles Lima Drinking Vinegar Gember-Kurkuma ontvangen in de foodybox van Kroon op het Werk. Ik kende deze vinegar/azijn nog niet, tijd om ermee te gaan experimenteren. Heb allereerst natuurlijk een slokje geproefd, poeh hé wel heftig spul om zo te drinken. Eerst maar eens op een andere manier gebruiken, zoals in de […]

Pizza met Buffalo kip

Pizza met Buffalo kip

Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk o.a. Pizzadeeg Rustiek met potje saus van Tante Fanny ontvangen. Nu zijn wij gek op pizza, dus dat kwam goed uit. Ik heb al diverse pizza recepten op de site staan en vind het leuk om steeds weer nieuwe smaken te creëren op een pizza. […]

Kipfilet met een romige paprikasaus

Kipfilet met een romige paprikasaus

In de foodybox zomer van Kroon op het Werk zat een heerlijke grote rode paprika Van eigen bodem. Ik wilde deze paprika laten shinen in een gerecht. Nou en dat is gelukt met deze Kipfilet met een romige paprikasaus. Heerlijke kip met een saus gemaakt van paprika en zachte geitenkaas. Dit makkelijk te maken en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden