Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst

Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst

Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Gek op Indonesische eten? Ik heb ook nog een heerlijke Bami met satésaus recept voor je.

Pompoenpuree met braadworst en uienjus

Pompoenpuree met braadworst en uienjus

Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus is mijn variatie hierop. Gek op pompoen en stevige maaltijden? Dan heb ik nog een lekker recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel

Aziatische viskoekjes

Aziatische viskoekjes

Het recept voor de Zoete chilisaus bij deze Aziatische viskoekjes vind je hier.

Springrolls met groene asperges

Springrolls met groene asperges

Springrolls met groene asperges is niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Wil je de Zoete chilisaus zelf maken? Dan vind je hier het recept.

Arabische wortelsalade

Arabische wortelsalade

Probeer deze Arabische wortelsalade eens, je zult er geen spijt van krijgen. Door die mooie oerwortelen in dunne repen te snijden, komen de prachtige kleuren nog beter uit. En het staat ook nog eens super mooi en feestelijk op je bord. De dressing van deze salade maakt het ‘Arabisch’, je geeft door deze dressing de […]

Kabeljauwhaasje met tabouleh

Kabeljauwhaasje met tabouleh

Omdat we bij het anti-candida dieet geen fruit mogen (dus ook geen citroen) heb ik voor het frisse de citroenmelisse gebruikt bij dit recept van Kabeljauwhaasje met tabouleh.

7- kruidenmix (Sub-ah b'har) uit het Midden-Oosten

7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten

Maak zelf een 7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten, het is helemaal niet moeilijk en je bepaalt zelf welke kruiden erin gaan. Deze kruidenmix heb ik gebruikt voor dit Kippenbouten recept

Koriander chipotleboter

Koriander chipotleboter

Deze Koriander chipotleboter is heerlijk bij geroosterd vlees, vis  of op stokbrood bij de barbecue. Bij vis maak je deze lekkere dille citroenboter.

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden