Drie verschillende belegde bagels

Drie verschillende belegde bagels

Zoals jullie misschien wel weten heeft hubbie 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom verschijnen hier vaak Amerikaanse gerechten. Dit omdat hij af en toe nog wel heimwee heeft. En dan verwen ik hem maar met een voor hem bekend gerecht. Zo ook bagels, dit at hij vaak als hij buiten de deur ging ontbijten. Ja […]

Polenta met garnalen, okra en paprika

Polenta met garnalen, okra en paprika

Ik zag bij mijn groenteboer okra liggen. Dit heb ik nog nooit gegeten, was er dus erg benieuwd naar. Toch maar wat meenemen naar huis en experimenteren ermee. Ik zit wel aan een Creools oftewel Cajun recept te denken. Volgens mij eten ze veel okra in het zuiden van Amerika. Hubbie heeft 26 jaar in […]

Blauwe bessen havermout met yoghurt en amandel

Blauwe bessen havermout met yoghurt

Lekker gezond en simpel ontbijtje. Je zet ’s avonds alles klaar, zet de kom in de koelkast of laat het op het aanrecht staan en ’s morgens staat er een heerlijk ontbijtje naar je te lonken. Deze blauwe bessen havermout met yoghurt is een goede kickstart van jouw dag.   Overnight oats   Overnight oats […]

Romige ijskoffie en Grand Marnier cocktail

Romige ijskoffie en Grand marnier cocktail

En weer een heerlijk recept met cold drip coffee. Ik heb voor deze romige ijskoffie en Grand Marnier cocktail een krachtige koffie gebruikt met smaken van sinaasappel. Deze koffie is heel goed geschikt om er ijskoffie van te maken. Maar je kunt ook espressokoffie ervoor gebruiken.   Deze cocktail is heerlijk om te drinken na […]

Scrambled egg van ganzenei met gerookte zalm en dille

Scrambled egg van ganzenei met gerookte zalm en dille

Ik doe mee aan het foodblogevent met het thema Pasen. Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan eieren. Ik heb voor dit gerechtje een wel heel bijzonder ei gebruikt, namelijk een ganzenei. De ganzen leggen momenteel hun eieren en als je verse en niet bebroede eieren kunt vinden, neem ze dan mee naar […]

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

De Paasdagen komen er aan en dit is een leuk taartje om te serveren met deze dagen. Dit recept voor luchtige mini cheesecake met dragee eitjes is genoeg voor vier personen. Eerlijk gezegd had ik een kleintje voor ons tweeën gemaakt, maar het recept verdubbeld voor vier personen. Je kunt er eentje maken of 4 […]

Vijgen koffie compote met yoghurt

Vijgen koffie compote met yoghurt

Deze vijgen koffie compote met yoghurt is heerlijk als ontbijt maar ook als dessert. Als je de compote maakt, gaat het heerlijk ruiken in huis met Oriëntaalse geuren. Dit is echt een verwennerij, maak het in het weekend of op een speciale dag. Ik heb voor dit recept Salvadoran España cold drip coffee van Batavia […]

Pulled pork lasagne

Pulled pork lasagne

Pulled pork is tegenwoordig kant en klaar in elke supermarkt te koop, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Hier kan je lezen hoe ik pulled pork in de oven bereid heb. Pulled pork is lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in een wrap, op een broodje of zoals deze pulled […]

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Deze Pompoencake met dadels en chaikruiden is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente naar binnen krijgen. Ik heb muskaat pompoen gebruikt voor dit recept, omdat deze lekker zoet is. Je kunt ook wortel in plaats van pompoen gebruiken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden