Waarschuwing vooraf: vooral niet maken…..dit Oreo gezouten karamel en ganache taartje is verslavend lekker taartje. Zout in karamel of chocolade is het helemaal. Het geeft een nieuwe smaakdimensie en haalt het hele zoete van de karamel of chocolade af. Probeer deze combinatie eens, lekkere bodem van Oreo koekjes, karamel met zoute pinda vulling en daarboven een […]
Ik mocht wederom een groot pakket met de lekkere cold drip koffie van Batavia Dutch Coffee ontvangen. Nu is deze koffie heerlijk om koud te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ik vind het ook leuk om er recepten mee te verzinnen. Het zijn deze kruidige mokka brownies geworden. Ik heb de Limu koffie […]
Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]
We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]
Dit recept komt van Thérèse Gaughan en is een Iers recept van haar moeder. In deze Porter Cake is het bekende Ierse Guinness verwerkt. Je proeft het niet echt, maar toch geeft het net een extra smaak eraan. Je kunt er ook gedroogd fruit in verwerken, zoals bijvoorbeeld 100 gram cranberries, dan wordt het helemaal […]
Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]
Deze ouderwetse stamppot boerenkool is zoals mijn moeder het maakte. Het is een boerenkool gemaakt met gort en spek erin, net zoals mijn oma dat ook al deed. Boerenkool De typische winter bladgroente boerenkool is helemaal terug van weggeweest. Dit vooral omdat men in Amerika ontdekt heeft dat deze kale een super food […]
Deze zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 minuten). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]
Deze Rocky Road Kerstkrans is een lekkernij voor de feestdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Heb je deze Cranberry en champagne Kerstkrans al gezien?
Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de Mokka chocoladeganache in kleine koffiekopjes want het is een machtig toetje. Als je gek op chocolade bent, dan moet je dit beslist een keertje maken. Niet goed voor de lijn, maar wel goddelijk lekker. Wij zijn gek op alles wat met chocolade te maken […]