Mini taco tubs met garnalen

Mini taco tubs met garnalen

Wij zijn gek op taco’s en garnalen, daarom heb ik deze keer ze gecombineerd. Maar geen gewone taco’s, het zijn mini taco tubs met garnalen en een heerlijke pittige salsa geworden. Deze eet je heerlijk uit het vuistje.   Taco’s   Taco’s zijn kleine maïstortilla’s die gebakken of gefrituurd worden. Zij worden dubbelgevouwen en gevuld […]

Spaghetti met vis en paprikasaus

Spaghetti met vis en paprikasaus

Soms weet ik niet wat ik koken zal (gebeurd niet vaak hoor) en dan vraag ik manlief wat hij wil eten. Pasta en/of vis, zei hij. Ik heb het gecombineerd in deze spaghetti met vis en paprikasaus. Omdat de rode paprika’s in de aanbieding waren, had ik een kilo gekocht. Nou ben ik geen fan […]

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]

Entrecote met knoflook-roomsaus

Entrecote met knoflook-roomsaus

Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]

Tomatensalade met warme knoflookdressing

Ik zag mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen en heb die toen onmiddellijk gekocht. Ik had een bepaalde tomatensalade van chef Tom Kerridge in mijn hoofd om te maken. Toen ik de salade wilde maken, had ik het bepalende ingrediënt voor deze salade niet in huis. Dan maar iets anders verzinnen. Het is deze […]

Gazpacho van watermeloen

Gazpacho van watermeloen

Deze gazpacho van watermeloen is een heerlijke koude verfrissende soep voor een warme dag. Je hoeft deze soep niet te koken, alles gaat in de blender en daarna zet je de soep koud weg. Heerlijk voor op een hete dag in de zomer, als je geen zin in koken hebt en ook geen zin in […]

Kashmiri kip met abrikozen

Kashmiri kip met abrikozen

Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam […]

Kippenlevertjes met granaatappel

Kippenlevertjes met granaatappel

Deze Kippenlevertjes met granaatappel is een Midden-Oosters recept. Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal weg ben van deze keuken. Vooral door de specerijen en kruiden die erin gebruikt worden. En ik ben gek op kippenlevertjes, alleen hubbie niet. Maar hij vond deze levertjes toch wel erg lekker. Het is een Libanees gerecht en het […]

Fajita’s met kip en paprika

Fajita’s met kip en paprika

Ik mocht van Santa Maria een paar producten ontvangen van ze. In de box zat o.a. een fajita kruidenmix en tortilla wraps. Goed excuus om een Fajita’s met kip en paprika te maken. En omdat dit recept nog niet op de site stond, deel ik het maar gelijk met jullie. Deze lekker gekruide kipreepjes worden […]

Spelt met asperges en avocado

Spelt met asperges en avocado

Deze keer heb ik de speltkorrels uit de lokale foodbox van Flevournl op een andere manier gecombineerd. Het is Spelt met asperges en avocado geworden met daarbij een heerlijke sesamsaus. Lokaal meats east op dit bord met lekkers.   De producten uit de lokale foodbox die ik gebruikt heb voor dit gerecht zijn: Speltkorrels en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden