Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Ik wilde muffins met dadels maken, maar het bleek dat ik zachte gedroogde vijgen in plaats van dadels gekocht had. Nou ja, dan maar proberen met vijgen! En dat pakte goed uit, kan ik je verklappen. Het zijn dus Muffins met vijgen, yoghurt en havermout geworden. Het leuke is dat door de structuur van de […]

Witte chocolade en pindakaas fudge

Witte chocolade en pindakaas fudge

Waarschuwing vooraf: niet maken! Deze witte chocolade en pindakaas fudge is veel te lekker haha. Wij zijn gek op pindakaas, pinda’s, witte chocolade en fudge. Ik heb deze gecombineerd in deze pinda fudge. Wow, dat ik goed geslaagd. Als je gek bent op pindakaas dan moet je hem eens maken, je weet niet wat je proeft. […]

Chocolade pindakaas fudge

Chocolade pindakaas fudge

Als kind was ik gek op snickers, chocolade gecombineerd met pinda’s. Zoet en toch iets zoutig, heerlijk vond ik het. Nu eet ik geen snickers meer, maar af en toe kan je snakken naar die smaken. Zo maak ik af en toe chocoladefudge met chocolade en gecondenseerde melk. En op een avond dacht ik, laat […]

Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

Stevige smaken in deze wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème. Je roostert bloemkoolroosjes beetgaar in de oven en wentelt ze daarna door een pikante saus, op deze manier zal een carnivoor zijn vlees niet missen. Tip: Rooster de bloemkoolroosjes eventueel de avond ervoor, zodat je op de avond zelf snel klaar bent met de […]

Sparkling Gold Champagne Cocktail

Sparkling Gold Champagne Cocktail

Laten we met deze cocktail proosten op een geweldig, gelukkig en gezond Nieuwjaar. Je kunt Champagne, Prosecco of een Cava gebruiken voor deze Sparkling Gold Champagne Cocktail. Door de bruine rum en Amaretto krijgt de cocktail zijn mooie gouden kleur.   Champagne   Champagne hoort er een beetje bij met Oud en Nieuw. En als […]

Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg

Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg

Deze Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg zijn leuk om te serveren als verwenontbijtje met de feestdagen. Door croissantdeeg te gebruiken, zijn deze sticky buns maken een fluitje van een cent. Maak ze daarom op de morgen zelf en verwen je gezin met een zalig en feestelijk ontbijt.   Maak de cranberrycompote lekker zelf, het […]

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte aardappelen met 3 toppings. Je kunt het beste een zeer kruimige aardappel hiervoor gebruiken, deze geven het lekkerste resultaat. Een krokante buitenkant en lekker luchtig van binnen. Lees […]

Krokante kipnuggets

Krokante kipnuggets

Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk, veel lekkerder en je bepaalt ook nog eens zelf de smaak ervan. En het is veel gezonder, zonder allerlei chemische toevoegingen. Door panko (Japans paneermeel) te gebruiken, krijg je extra krokante kipnuggets. Ik heb er voor extra smaak geraspte kaas, tijm en gerookte paprikapoeder door het paneer gedaan. […]

Cranberry mandarijn Kerstcocktail

Cranberry mandarijn Kerstcocktail

Dit is een lekkere cocktail om te maken met de feestdagen. Voor de kinderen laat je de rum eruit. Dan kunnen zij gewoon gezellig meedoen met deze Cranberry mandarijn Kerstcocktail. Snijd van te voren de mandarijntjes met schil in kwarten en leg ze samen met de cranberries minimaal een uurtje van te voren in de […]

Overnight oats met stoofpeertje en cranberries

Overnight oats met stoofpeertje en cranberries

Deze Overnight oats met stoofpeertje en cranberries is lekker en gezond ontbijtje met de smaken van december. Als je veel gestoofde peertjes gemaakt hebt, kan je er ook een heerlijk ontbijtje mee maken. Doe er ook nog gedroogde cranberries bij en wat speculaaskruiden en je hebt een zalig begin van je dag. Als je van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden