Chocolade muffins met druiven

Chocolade muffins met druiven

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor […]

Champagnecocktail met granaatappel

Champagnecocktail met granaatappel

Deze Champagnecocktail met granaatappel is een feestelijke cocktail die uitermate geschikt is voor de maand december. In plaats van champagne kan je ook een Prosecco, Cava of een andere bruisende wijn gebruiken. Je kunt deze cocktail ook voor de kinderen maken, vervang de champagne dan voor sprite of bruisend water. Dan doen ze ook gezellig […]

Chocolade pindakaastoetje in een glaasje

Waarschuwing vooraf: niet maken! Veel te lekker! Haha. Ik mocht twee potten pindakaas ontvangen en wilde daar iets lekkers mee maken. Het was zondag (de enige dag dat wij een toetje eten) en ik had nog een reep chocolade, de pindakaas en slagroom staan. Ging aan de slag en het is uiteindelijk deze heerlijke zondige […]

Cranberry Kerst koekjes

Cranberry Kerst koekjes

Deze Cranberry Kerst koekjes zijn natuurlijk niet alleen maar lekker met de Kerstdagen, maar eigenlijk de hele herfst en winter ook. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo’n koekenbakker, maar een paar keer per jaar wil ik mij er toch aan wagen. Deze koekjes smaken gewoon naar Kerst, cranberries, amandel, kaneel en mandarijn […]

Appel cider cocktail

Appel cider cocktail

Deze Appel cider cocktail is bij uitstek geschikt voor een herfstachtige dag of voor de komende Feestdagen. Je moet alleen wel ruim van te voren bedenken dat je deze cocktail wilt maken, want er moet eerst een appelsiroopje gemaakt worden en die moet ook nog afkoelen. Deze siroop geeft de heerlijke speciale appelsmaak aan de […]

Hasselback van zoete aardappelen

Hasselback van zoete aardappelen

Hasselback is een manier om aardappelen te roosteren in de oven. De aardappelen (of andere groenten of fruit zoals bijvoorbeeld appel) worden ingesneden en dan geroosterd in de oven. Deze manier van aardappelen te bereiden is voor het eerst gedaan door een chef in het Zweedse restaurant Hasselbacken. Vandaar de naam Hasselback. Vooral in Amerika […]

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Deze gehaktballetjes in cranberrysaus is een leuk gerecht om te serveren in december.  Het is een leuk en makkelijk gerecht en het ziet er ook nog heel erg feestelijk uit. Serveer de balletjes met witte rijst, aardappelpuree of een Wortel zoete aardappelpuree.   Kipgehakt is vrij nat, je hoeft het gehakt dan alleen maar aan […]

Luchtige pompoenmousse

Luchtige pompoenmousse

Voor deze simpele maar o zo lekkere luchtige pompoenmousse moet je eerst een pompoen roosteren (garen) in de oven. Ik heb hiervoor een kleine muskaatpompoen gebruikt. Deze is al lekker zoet van zichzelf. Ik rooster de pompoen in plaats van deze te koken. Allereerst krijgt de pompoen door deze te roosteren in de oven een […]

Pompoencake met roomkaas topping

Pompoencake met roomkaas topping

Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik […]

Gevulde spaghetti pompoen

Gevulde spaghetti pompoen

Ik zag heel vaak Amerikaanse recepten voorbij komen van spaghetti squash en had geen idee wat voor soort pompoen dit was. Totdat ik ze zag liggen bij de groenteboer. De spaghetti pompoen …. die moet ik proberen. Maar ja wat ga je ermee doen, vullen met lekkere ingrediënten zoals kaas natuurlijk. Deze gevulde spaghetti pompoen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden