Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Deze frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout kan je heel goed maken met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog wat spruitjes en wortels liggen en heb dit gebruikt om deze vegetarische omelet te maken. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de smaken van het […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok

Vandaag heb ik gewinkeld in mijn garage. De garage is mijn voorraadkast waarin ik heel veel houdbare ingrediënten heb staan en als het koud is ook mijn groenten en fruit kwijt kan. Ideaal als je een te kleine koelkast heb zoals ik. Mijn droom is om ooit nog eens zo’n hele grote aan te schaffen, […]

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Een soort van makkelijke maaltijd vanavond, had niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Ik heb voor dit broodje met gebakken paprika en paddenstoelen Ciabatta gebruikt en deze lekker afgebakken in de oven, maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje of pistoletjes nemen voor dit gerecht. Om het nog meer een ‘complete’ maaltijd te maken, […]

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]

Walnotenpesto

Walnotenpesto

Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto. Pesto is lekker door pasta, soep, op een salade of zelfs lekker op een stukje stokbrood.  Probeer ook eens deze Walnotenpasta.

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Voor deze  Pizza met balsamico uien, peer en Stilton heb ik een kant-en-klare pizzabodem gebruikt. Voeg de kaas pas toe als de pizza uit de oven komt. Als je de kaas meebakt in de oven wordt het een grote plas kaas op je pizza. Ik vind het lekkerder als de blokjes net een beetje smelten als […]

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

In plaats van meloen met ham, kan je meloensoep met een krokantje van Serranoham serveren tijdens een warme zomeravond. Dit is een leuke twist op de klassieker ham met meloen.   De cantaloupe meloen is hier het beste geschikt voor dit soepje. Deze is lekker zoet. Gebruik wel rijpe meloenen die lekker zacht zijn. Eerst […]

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato

Biet en Bief carpaccio

Biet en Bief carpaccio

Je kunt hiervoor natuurlijk ook deze Biet en Bief carpaccio gekookte bietjes gebruiken, maar ik vind ze zo uit de oven bereid wel heel erg lekker. Hier vind je het recept van de Green Goddess dressing.

Tosti ham, kaas en pesto

Tosti ham, kaas en pesto

Deze lekkere Tosti ham, kaas en pesto is gebakken in de pan. Maak er wel een zelfgemaakt pesto bij, uit een potje is echt niet lekker.    

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden