Witlofsalade met appel en sinaasappel

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover.   Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Roergebakken rode kool

Roergebakken rode kool

Heerlijke en snelle Roergebakken rode kool. Gebruik hiervoor rode spitskool, deze is meer geschikt om te roerbakken. Lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Wil je de mango chutney zelf maken? Dan vind je hier het recept.  

Bobotie

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney

Koolsla met walnoten en cranberry's

Koolsla met walnoten en cranberry’s

Meestal als we koolsalade eten zegt mijn man: “ik ben geen konijn”. Maar de salade op deze manier bereid vond hij heerlijk.

Appel blauwe bessen crumble

Appel blauwe bessen crumble

Deze Appel blauwe bessen crumble is een recepten uitwisseling met Ellen van der Lugt van Ellicious. Ik heb Ellen leren kennen tijdens een kookwedstrijd van het blad Smult. En sindsdien volgen wij elkaar. Ik heb – uit een van haar vele recepten – gekozen voor de Appel blauwe bessen crumble. Ten eerste omdat dit mij […]

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Deze Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade. Geschikt  voor vegetariërs. Linzen zijn gezond, probeer ze daarom vaker te eten. Bijvoorbeeld in deze Linzensalade met verse vijg.

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt en daar heb ik deze Gekleurde bloemkoolcouscous van gemaakt. Om de kleuren te behouden heb ik ze rauw gelaten. Lekker bij deze kippenbout.

Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel

Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel

Ik zag gezouten boontjes liggen bij mijn groenteboer en moest gelijk aan mijn oma denken. Mijn oma had een hele grote moestuin en een boomgaard waar ze vooral zomers heel erg druk mee was. Alle groente en fruit vers uit eigen tuin, hoe lekker is dat. Maar als er te veel groente en fruit kwam, […]

Selderij salade met blauwe kaas dressing

Selderij salade met blauwe kaas dressing

Knapperige bleekselderij en smeuïge blauwe kaas maken deze snelle salade extra speciaal. Dit verrukkelijke recept voor selderij salade met blauwe kaas dressing is klaar in slechts 10 minuten. Selderijstengels en blauwe kaas is een klassieke combinatie. En dat is niet voor niets, het is gewoon een match in heaven.   Bleekselderij   Bleekselderijsalade met appel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden