Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Courgetteburgers met citroenmayonaise

Courgetteburgers met citroenmayonaise

Wil jij eens courgette op een andere manier eten? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze courgetteburgers met citroenmayonaise zijn heerlijke vegetarische burgertjes die je als lunch, tussendoortje of avondeten kunt serveren. Je kunt ze ook wel fritters of pannenkoekjes noemen, wellicht dat je daarmee de kids aan de courgettes krijgt. Het toverwoord […]

Courgette frieten met fetadip

Courgette frieten met fetadip

Deze courgette frieten met fetadip zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Ze worden gebakken in de oven en zijn daarom ‘verantwoorde’ frietjes. Je kunt ze ook in de frituurpan bereiden, maar ik heb ze nu in de oven gemaakt. En friet is natuurlijk het toverwoord voor de kinderen, waarschijnlijk vinden ze deze […]

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Galette met kersen en blauwe bessen

Galette met kersen en blauwe bessen

In de Flevourbox van augustus zaten blauwe bessen van Fairplant uit Luttelgeest en kersen van de familie van Daele uit Dronten. Appels en peren van Fruithal Smits Aangezien zondag bakdag en/of toetjesdag is, heb ik een heerlijke galette met kersen en blauwe bessen gemaakt. Dit geserveerd met een bolletje vanille-ijs, nou dat smaakte goed kan […]

Sliptong meunière

Sliptong meunière

Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong meunière van gemaakt. Gebakken tongetjes met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn.   Meunière   A la meunière betekent letterlijk op de manier […]

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet […]

Fruitige muffins met abrikozen

Fruitige muffins met abrikozen

In een Foodybox zaten 2 verpakkingen fruitmoesjes. Nu kan ik ze aan de kleinkinderen geven, die vinden dat vast wel lekker. Maar ik wilde er toch iets mee doen en omdat ik al heel lang geen muffins gemaakt had, dacht ik laat ik het eens verwerken hierin. Het zijn fruitige muffins met abrikozen geworden en […]

Shortbread zelf maken

Shortbread zelf maken

Het bekende zandkoekje uit de UK is lekker zacht en flaky, dit wil je proberen! Meestal worden ze verkocht in langwerpige koekjes, maar ook wel als ronde koekjes. Ik heb een hele grote koek gebakken en die in punten gesneden. En ik kan je verklappen dat die erg snel op waren! Ga jij ook deze […]

Krokante kipdijfilet nuggets

Krokante kipdijfilet nuggets

Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie voor krokante kipdijfilet nuggets. Je kunt het als snack serveren, maar het is ook lekker met lekkere koolsalade erbij. Deze nuggets zijn lekker pittig gekruid en krokant gefrituurd. En ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Maak ze snel, je eet je vingers erbij op!   Nuggets […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden