Frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar

Frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar

Asperges …. wij zijn er gek op en ik maak in het seizoen altijd zoveel mogelijk recepten met asperges. Je kunt deze frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar als lunch voor vier personen maken, of als hoofdmaaltijd voor twee personen. Serveer er eventueel nog wat lekker brood en roomboter bij. Ik heb mature cheddar kaas […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Een soort van makkelijke maaltijd vanavond, had niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Ik heb voor dit broodje met gebakken paprika en paddenstoelen Ciabatta gebruikt en deze lekker afgebakken in de oven, maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje of pistoletjes nemen voor dit gerecht. Om het nog meer een ‘complete’ maaltijd te maken, […]

Vegetarisch gevulde courgettes

Vegetarisch gevulde courgettes

Ik ben niet zo gek op vleesvervangers, maar als je vegetarisch gehakt goed rul bakt met specerijen dan wordt het toch wel smakelijk. Door de gerookte paprikapoeder is het lekker pittig, houd je daar niet van dan doe je iets minder erbij. Of juist meer als je van pittig houdt. Deze vegetarisch gevulde courgettes hebben […]

Pistoletje met bavette en kaas

Pistoletje met bavette en kaas

Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. Dit Pistoletje met bavette en kaas is mijn twist op Steak and cheese sandwich. Ik heb voor deze pistoletjes bavette steak gebruikt, maar je kunt ook bijvoorbeeld een entrecote of longhaas nemen. Wij vinden het lekker om biefstuk rood te eten, vooral […]

Huevos Rancheros met bavette

Huevos Rancheros met bavette

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze Huevos Rancheros met bavette ontstaan. Huevos Rancheros is een Mexicaans ontbijt met gebakken […]

Chili con carne soep

Chili con carne soep

Lekkere stevige hartverwarmende soep.

Zoete aardappel quesadilla's

Zoete aardappel quesadilla’s

Deze eenvoudige maar bevredigende zoete aardappel quesadilla’s zijn gemaakt met geprakte zoete aardappel, lente-uien, twee soorten kaas en rode peper. De zoete aardappel wordt ook gecombineerd met koriander en plakjes chorizoworst. De sleutel tot geweldige, knapperige quesadilla’s is matige hitte en voldoende olie om elke kant gelijkmatig bruin te maken.   Quesadilla   Ben jij […]

Quesadilla gevuld met een hamburger

Quesadilla gevuld met een hamburger

Deze quesadilla gevuld met een hamburger is een guilty pleasure en real dude food. Ben jij ook zo dol op hamburgers en quesadilla’s? Combineer deze twee dan in dit heerlijke gerecht. Gebruik hiervoor cordita’s, dit is een klein formaat tortilla. Ik heb de burgers zelf gemaakt, maar je kunt ook van die platte dunne magere […]

Pasta met bonen en kaassaus

Pasta met bonen en kaassaus

Pasta met bonen en kaassaus is een uiterst lekker pastagerecht gemaakt van verse, geblancheerde sperziebonen, peultjes en doperwten geserveerd met zachte pasta, pittige chorizo in een romige kaassaus. De ingrediëntencombinatie in dit unieke pastagerecht zorgt voor een goed afgeronde maaltijd waar uw smaakpapillen dol op zullen zijn. Dit is echt een heerlijk gerecht, met zoveel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden