In de Flevourbox van augustus zaten blauwe bessen van Fairplant uit Luttelgeest en kersen van de familie van Daele uit Dronten. Appels en peren van Fruithal Smits Aangezien zondag bakdag en/of toetjesdag is, heb ik een heerlijke galette met kersen en blauwe bessen gemaakt. Dit geserveerd met een bolletje vanille-ijs, nou dat smaakte goed kan […]
Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie voor krokante kipdijfilet nuggets. Je kunt het als snack serveren, maar het is ook lekker met lekkere koolsalade erbij. Deze nuggets zijn lekker pittig gekruid en krokant gefrituurd. En ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Maak ze snel, je eet je vingers erbij op! Nuggets […]
Ben jij ook zo gek op slavinken? Nou probeer dan eens dit recept. Zelf slavinken maken is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens superlekker. Je kunt namelijk zelf de smaak bepalen en je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb nu megagrote en pittige slavinken gemaakt […]
Ik mocht een pak biologische tarwe pannenkoekmeel uit onze polder van Zonnespelt ontvangen. Natuurlijk kan je daar pannenkoeken van maken, maar ik wilde iets ouderwets lekkers maken. En dat zijn deze heerlijke Drie in de pan met rozijnen geworden. Oudhollandse pannenkoekjes die je per drie in de pan bakt. Drie in de pan […]
Pancake cereal zijn mini pannenkoekjes die lekker krokant aan de buitenkant en zacht van binnen zijn. Je kunt ze op allerlei manieren serveren. Ik heb de mini pancakes cereal met mango en yoghurt gegeten deze keer. Ben je gek op pannenkoeken, dan moet je dit beslist eens proberen. Pancake cereal Deze mini pannenkoekjes […]
Wat ga je doen met overgebleven kalkoen van de feestdagen? Nou daar kan je deze heerlijke kalkoen ovenschotel met paddenstoelen van maken bijvoorbeeld. Elk jaar bereid mijn moeder een gigantische kalkoen met de Kerst. Wij komen dan met z’n allen bij haar en nemen zelf ook allerlei gerechten en gerechtjes mee. Iedereen maakt een gerecht […]
Dit jaar wordt het een vreemde Kerst. Normaal zouden wij met het hele gezin, mijn moeder, broer, zussen met aanhang en kinderen de Kerst vieren. Maar dit jaar wordt het Kerst in kleine gezelschappen. Ik wilde dit jaar eindelijk eens een grote Beef Wellington maken voor de familie, maar ja dat is alleen maar leuk […]
Deze kipgehaktballetjes in rode wijnsaus zijn een afgeleide van de Franse klassieker Coq au vin oftewel kip in rode wijn. Het voordeel van dit gerecht is dat het veel sneller klaar is dan de klassiek kip in rode wijn. En daarbij zijn wij gewoon gek op gehaktballetjes, dus een goed excuus om ze op deze […]
Ik heb toch een heerlijk ovengerecht voor jullie, namelijk deze gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus. Je bakt eerst alles even aan, doet het in een ovenschaal en laat het gerecht in de oven verder garen. De ricotta wordt dan een beetje gebakken en dat geeft een heerlijke smaak aan de saus. Wij zijn […]
Heerlijk avondje is gekomen. December, ik houd ervan. Niet van de winter, oh nee geef mij de zomer maar, maar de maand december is toch echt wel gezellig, lekker en feestelijk. Speciaal voor Sinterklaas heb ik een Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs recept voor jullie. Helemaal niet moeilijk om te maken en eigenlijk ontzettend leuk om […]