Ja de asperges zijn er weer, heerlijk! Wij zijn er in ieder geval gek op en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Deze keer heb ik risotto met groene asperges gemaakt, maar risotto met witte asperges is natuurlijk ook ontzettend lekker. Dit is een risotto waarin de asperges echt de hoofdrol […]
Waarschijnlijk heb jij selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen. Je hebt er een of twee stengels van gebruikt als smaakmaker in de bouillon, soep, stoofpot, smoothie of een salade en dan blijft de rest van de stronk liggen. Bleekselderij wordt bijna niet zo gegeten en dat is eigenlijk jammer, je kunt het […]
Prei krijgt meestal niet de hoofdrol in onze keuken, het wordt vooral gebruikt als smaakmaker. En dat is jammer, want prei is niet alleen lekker, het is helemaal niet duur en daarbij ook nog eens een gezonde groente. Ik heb een heerlijke romige preisoep met peterselie-olie gemaakt die je beslist eens moet proberen. Prei […]
Het is weer kouder aan het worden, tijd voor een lekkere kom dampende soep. Met deze bloemkool en kastanje soep zet je een bijzondere soep op tafel. Een heerlijke romige vegetarische soep met daarop een pesto gemaakt van tamme kastanjes. Dit is natuurlijk ook een leuke soep om voor de feestdagen te maken, dan serveer […]
Ik heb toch een heerlijk linzengerecht voor jullie. Als je nog nooit linzen geprobeerd hebt of denkt dat je dit niet lekker vindt, dan moet je eens deze groene linzen curry met boerenkool proberen. Wedden dat je dit heerlijk vindt. Linzen in een romige kokosmelksaus met de pittige specerijen van de groene curry kruidenmix, jammie! […]
Het is echt snert weer en ik werd door Peulvruchten.nl uitgedaagd om een speciale erwtensoep te maken. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken en heb daarom een heerlijke Libanese erwtensoep gemaakt. Behalve de Hollandse snert, hebben ook andere landen hun erwtensoep. Deze vegetarische erwtensoep is romig met de heerlijke smaken van het Midden-Oosten. […]
Ik mocht van Peulvruchten.nl diverse soorten peulvruchten ontvangen en werd uitgedaagd om daar leuke recepten mee te verzinnen. Van de gedroogde bonen heb ik deze heerlijke en aromatische bruine bonen curry met rijst gemaakt. Het is een Afghaans recept en daar heet deze curry Lubya. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken, daarom deze […]
Deze romige gele courgette soep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgette soep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een […]
Deze keer heb ik de speltkorrels uit de lokale foodbox van Flevournl op een andere manier gecombineerd. Het is Spelt met asperges en avocado geworden met daarbij een heerlijke sesamsaus. Lokaal meats east op dit bord met lekkers. De producten uit de lokale foodbox die ik gebruikt heb voor dit gerecht zijn: Speltkorrels en […]
Ik had nog een zak winterwortels liggen, die moesten nu echt op. Wat ga ik ermee maken? Heb wortelen al op zoveel manieren bereid en ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. Zie ik daar nog een halve fles ginger ale in de kast staan, dussss…… Wortels in ginger ale geglaceerd is het geworden. Ik […]