Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba’s

Ik deed mee aan een virtuele mystery box, iedereen die daar aan mee wilde doen mocht een ingrediënt indienen. Er zijn zes ingrediënten getrokken, dit zijn: gamba’s, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh. Minimaal drie van de zes ingrediënten moesten gebruikt worden en voorraadkast ingrediënten mochten gebruikt worden. Ik had weinig inspiratie met de […]

Groene hummus met koriander en spinaziepoeder

Groene hummus met koriander en spinaziepoeder

Deze groene hummus met koriander en spinaziepoeder heeft niet alleen een mooi lichtgroen kleurtje, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Mede dankzij de spinaziepoeder die ik van Van Beekum Specerijen mocht ontvangen.   En ik heb nog veel meer lekkere recepten gemaakt met deze spinaziepoeder. Bijvoorbeeld deze Spinazie ananas smoothie.

Wraps met falafels en bietentzaziki

Wraps met falafels en bietentzaziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]

Buddha bowl

Buddha bowl

Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]

Tarwe met wortels en kikkererwten

Tarwe met wortels en kikkererwten

Deze Tarwe met wortels en kikkererwten is een Midden-Oosters recept en diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik gek op deze keuken ben. Ik heb voor dit gerecht hele tarwekorrels gebruikt. Die koop je in grote zakken bij een Turkse winkel. Je kunt de tarwe het beste een paar uur van te voren […]

Perzische bonen en noedelsoep

Perzische bonen en noedelsoep

Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]

Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus

Geroosterde kikkererwten in een wrap

Geroosterde kikkererwten in een wrap

Deze pittige geroosterde kikkererwten in een wrap zitten vol krokante kikkererwten, knapperige salade en een lekkere saus. Het is een eenvoudig, smakelijk vegetarisch lunch- of dineridee! Het is heerlijk, voedzaam, gemakkelijk te maken en boordevol plantaardige eiwitten en gezonde groenten! De perfecte wrap om mee te nemen naar kantoor, school of op een picknick. De […]

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan. Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden