Spinazie yoghurtdip

Spinazie yoghurtdip

De lekkerste recepten ontstaan soms uit restjes. Ik had te veel spinazie gekookt of eigenlijk geroerbakt en er bleef zowaar iets over. Normaal blijft er nooit groente over bij ons, maar omdat ik twee soorten groenten gemaakt had, deze keer wel. Wat doe je met zo’n klein beetje spinazie? Ik had ooit eens een spinazie […]

Kipgehaktballetjes in kokosmelk

Kipgehaktballetjes in kokosmelk

Dit is weer zo’n recept wat gemaakt werd van diverse producten die nog in de koelkast lagen. Ik had nog kipgehakt wat nodig gebruikt moest worden, een paar stukjes bloemkool en nog wat sugar snaps. Wat doe je ermee? Nou deze heerlijke kipgehaktballetjes in kokosmelk maken. Eerst wilde ik er een soort Aziatisch gerecht van […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Rockefeller oesters

Rockefeller oesters

Dit klassieke recept van de Rockefeller oesters komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 ontstaan zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat ze daar toen escargots (slakjes) wilde bereiden, maar er waren geen slakken meer op voorraad. Toen hebben ze maar oesters uit de koelkast gehaald. Omdat het een ‘rijk’ […]

Kabeljauw met spek en bietensalade

Kabeljauw met spek en bietensalade

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens!   Kabeljauw   […]

Zwarte bonen en zoete aardappel chili

Is het een soep of een stoofpot? Deze zwarte bonen en zoete aardappel chili is van allebei een beetje. En wat het ook is, het is gewoon superlekker. Een heerlijke hartverwarmende kom met een vegetarische chili, waarbij de vleeseters het vlees echt niet zullen missen. Nu de dagen weer kouder worden, kunnen we deze chili […]

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter. Dit gerecht is ook perfect voor de barbecue.   Ik heb deze keer een zoete aardappel gebruikt in plaats van ‘gewone’ aardappelen. Het hartige […]

Vegetarische maïs ribbetjes

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Ik heb een hele luxe toast voor jullie. Maak het op een zondagmiddag, een speciale dag of zomaar. Deze toast met scrambled eggs en zalmforel is een verwengerecht, je zou het zelfs als avondeten kunnen maken.   Scrambled eggs   Roerei oftewel scrambled eggs is een heerlijke manier om eieren te bereiden. Het is een […]

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven!   Noedels   Ben jij ook zo […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden