Geroosterde snackpaprika's met mozzarella

Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella

Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, […]

Pasta salade met ratatouille

Pasta salade met ratatouille

Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.   Het is een […]

Runderstoof met lavendel

Runderstoof met lavendel

Ik heb diverse stoofpotjes met vlees op de site staan. En elke keer wil ik weer een ander stoofgerecht maken. Deze keer is het runderstoof met lavendel geworden. Niet dat ik de lavendel uit de tuin geplukt heb en mee gestoofd heb. Misschien zou dat best wel kunnen, maar ik had nog een potje gedroogde […]

Kipkarbonades met parelcouscous

Kipkarbonades met parelcouscous

Deze kipkarbonades met parelcouscous is een heerlijk eenpansgerecht. Een one pot wonder noemen ze het zo mooi in het Engels. En dat is het een wondertje in een pan, makkelijk te maken en weinig afwas. Je zet de pan op tafel, staat niet alleen leuk maar iedereen kan dan zelf opscheppen. Scheelt jou ook weer […]

Griekse moussaka

Griekse moussaka

Griekse moussaka zelf thuis maken is wel even een karweitje, maar zoveel lekkerder dan die uit een pak. Maak een grote schaal en zet deze lekker op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen. En als er dan nog wat overblijft, dan heb je de volgende dag nog een lekker maaltje. Of doe de rest in […]

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjesĀ gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is.   Zwarte knoflook en vijgen gaan heel goed […]

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Deze zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je kookt alleen de krieltjes van te voren gaar, legt alles op een ovenplaat en schuift dit in de oven. Als je asperges gebruikt in plaats van aspergetips, kook deze dan wel even gaar van te voren. Als je geen verse […]

Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna

Italiaanse gehaktballetjes – Polpette della Nonna

Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]

Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs

Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs

Op onze culinaire trip door Twente hebben wij Landgoedboerderij Erve Elferman* bezocht en hier heel veel lekker Limousin rundvlees gekocht. In het vleespakket zaten ook gekruide saucijsjes, twee met rozemarijn en tijm en twee met venkel en twee met walnoot en pruim. Ook bezochten wij nogmaals Buffalo Farm Twente waar we heerlijke buffelmozzarella en burrata […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden