Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt. Ik had nog riblappen van onze trip […]
Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner. Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden. Ik heb voor dit recept een biologische […]
Ik heb heerlijke biologische pompoenen meegekregen van boer Dijkstra en daar ga ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van een pompoen heb ik deze lauwwarme salade van gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip gemaakt. Je kunt dit warm, lauwwarm of koud serveren. Als je het warm wilt serveren moet je de zwarte boontjes even opwarmen […]
Ik had nog een halve rode kool en een stuk (muskaat)pompoen over. Het was koud dus had ik wel zin in soep. Maar combineren deze twee groenten wel bij elkaar? Gewoon proberen dus. De soep is niet zo mooi paars geworden als ik gehoopt had, maar dat kwam natuurlijk door de pompoen. Volgende keer alleen […]
Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]
Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem en vooral de manier waarop hij veel smaak geeft aan gerechten en hoe hij ingrediĆ«nten combineert. Bij dit gerecht serveert hij Geroosterde spruitjes met pomelo. Het recept hiervan kan je hier vinden. Ik ben niet zo van […]
Voor deze simpele maar o zo lekkere luchtige pompoenmousse moet je eerst een pompoen roosteren (garen) in de oven. Ik heb hiervoor een kleine muskaatpompoen gebruikt. Deze is al lekker zoet van zichzelf. Ik rooster de pompoen in plaats van deze te koken. Allereerst krijgt de pompoen door deze te roosteren in de oven een […]
We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]
Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Dit recept van Kruidige pompoenblokjes uit de Indiase keuken past heel goed bij de Rundvlees curry.