Stracciatella kwark taartje

Morgen is het zondag en dan vind ik het heerlijk om samen een speciaal ontbijtje te nuttigen. Ik had nog een pot Lindahls Kvarg stracciatella in de koelkast liggen en dacht dat ik hiervan wel iets anders en iets lekkers kon maken. Nou het is dit Stracciatella kwark taartje geworden en dat is een heerlijke […]

Chocoladereep met dragee eitjes

Chocoladereep met dragee eitjes

Hoe leuk is het om voor de Paasdagen je eigen mega grote chocoladereep met dragee eitjes te maken. Maak dit voor je gezin of geef het aan iemand cadeau. Laat hem heel of breek het in stukken en pak het in een mooie folie.   De pure chocolade voor dit recept heb ik getempereerd. Hoe […]

Chocolade pindakaas Reese taart

Chocolade pindakaas Reese taart

Deze Chocolade pindakaas Reese taart is een super caloriebom maar ook een super verwentaart voor heel af en toe. Ik moet je wel waarschuwen vooraf, eigenlijk moet je deze taart niet maken want hij is verslavend lekker. Het voordeel van deze taart is dat je hem (1 dag) van te voren kunt klaarmaken en dat […]

Reese's chocolade pindamousse

Reese’s chocolade pindamousse

Ken jij die heerlijke Reese’s Peanut Butter Cups? Je ziet ze meestal niet in de supermarkt liggen, maar wel in snoepwinkels. Het is een populair Amerikaans lekkernij, een chocolade cup gevuld met pindakaas. Omdat hubbie 26 jaar in de USA gewoond heeft, wil ik nog wel eens Amerikaanse recepten maken of Amerikaanse producten gebruiken. Zo […]

Avocado chocolade mousse

Avocado chocolade mousse

Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diëten, […]

Chocolade pindarepen

Chocolade pindarepen

Een waarschuwing vooraf: vooral niet maken ….. deze chocolade pindarepen zijn verslavend lekker. Maar ja dat geldt voor alles waar karamel in zit natuurlijk. Ik heb zoute pinda’s hiervoor gebruikt, zoet en zout gaat namelijk heel goed samen. Denk aan salted caramel, ook zo verslavend lekker. Je kunt de chocolade in repen snijden of in […]

Sint Maarten Rocky Road

Sint Maarten Rocky Road

In ons dorp wordt Sint Maarten uitgebreid gevierd. Om half zes staan de kindjes met hun lampionnetjes al aan de deur en zingen hun liedjes. Hoe later op de avond hoe ouder de kinderen zijn. En elk jaar vraag ik me af of ik genoeg snoepgoed in huis heb. De ene keer is het teveel […]

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Ja, ik weet het…. ik ben er vroeg bij. Maar voor een kinder kookcafé bij ons in het dorp heb ik dit recept geschreven. Tiramisu vindt (bijna) iedereen lekker en zeker deze variatie. Dit recept is genoeg voor 4 kleine glaasjes, dat is voldoende want het blijft een machtig toetje. Dus als de goedheiligman in […]

Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine

Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine

Deze homemade chocolade ijs zonder ijsmachine is de lekkerste chocolade ijs die je ooit gegeten hebt. Hele lekkere chocoladesmaak met een extra toefje zout voor een bijzondere smaaksensatie. Door de toevoeging van de chocoladelikeur, wordt het ijs niet al te hard in de vriezer. Maak je het ijs voor kinderen, laat de likeur dan achterwege. […]

Chocoladehart voor Valentijn

Chocoladehart voor Valentijn

Volgende week is het Valentijnsdag. En hoe gaaf is dat…..het is ook nog eens mijn verjaardag. Ik kan je verklappen dat het heel erg leuk is om op Valentijnsdag jarig te zijn. Om je lief te verrassen hierbij het recept voor een verleidelijk chocolade verrassing. Met een minimale inspanning bereik je het maximale effect met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden