Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree

Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree

Diamanthaas, Jodenhaas, schouderhaas of fish muscle. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dit is toch wel een lekker stuk vlees. Het is een biefstuk uit de schouder van een rund. Ik heb de Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree bereid, een heerlijk en feestelijk maaltje.   Diamanthaas of Jodenhaas   Diamanthaas wordt ook […]

Geroosterde snackpaprika's met mozzarella

Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella

Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, […]

Zelf noten roosteren en kruiden

Zelf noten roosteren en kruiden

Zelf noten roosteren en kruiden is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens erg lekker. Het voordeel ervan dat je zelf de smaken kunt bepalen, gebruik de specerijen die jij lekker vindt.   Noten   Een ander voordeel is dat ze niet zo vet zijn omdat ze niet in olie […]

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt. […]

Lamsfilet met gegrilde asperges

Lamsfilet met gegrilde asperges

Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]

Tempura van courgettebloemen

Tempura van courgettebloemen

Op mijn zoektocht naar lokale producten stuitte ik op Warmondershof. Een prachtig bedrijf, je kunt er hier alles over lezen. In de grote tuinen van dit bedrijf werd ik heel erg hebberig, zoveel mooie producten hebben ze daar staan. De courgetteplanten stonden nog volop in bloei en groei. Toen ik vroeg wat ze met de […]

Kip met citroen en lavendel

Kip met citroen en lavendel

Kip met citroen en lavendel is een recept van Rachel Khoo. Omdat ik een grote pot lavendel mocht ontvangen van Van Beekum Specerijen, wil ik natuurlijk zoveel mogelijk recepten met lavendel gaan uitproberen. Zo vond ik tijdens het googelen dit recept. Leuke combinatie leek mij dit, dus proberen maar. Bij dit gerecht passen heel veel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden