Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Deze zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente eten. Je kunt ook pompoen of wortel in plaats van zoete aardappel gebruiken in dit recept. Andere soorten noten en/of gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld […]

Kruidige appelcompote

Kruidige appelcompote

Lekker bij kip, kalkoen of varkensvlees of eet het als toetje.
Ik vind compote lekkerder dan appelmoes omdat in de compote nog stukjes appel zitten.

Arabische wortelsalade

Arabische wortelsalade

Probeer deze Arabische wortelsalade eens, je zult er geen spijt van krijgen. Door die mooie oerwortelen in dunne repen te snijden, komen de prachtige kleuren nog beter uit. En het staat ook nog eens super mooi en feestelijk op je bord. De dressing van deze salade maakt het ‘Arabisch’, je geeft door deze dressing de […]

Volkoren muffins met rozijnen

Volkoren muffins met rozijnen

Beetje lekker, beetje gezond.

Oranje boven wortelmuffins

Oranje boven wortelmuffins

Leuke traktatie op Koningsdag?

Pompoenchutney

Pompoenchutney

Deze smakelijke en lang houdbare pompoenchutney past bij bijna alle vleeswaren, curry’s en op een kaasplank. Van pompoen kan je dus ook een overheerlijke en pittige chutney maken. Zeer lekker alternatief voor de gebruikelijke gewone chutneys Deze zonkleurige chutney zit boordevol smaak en is de perfecte manier om seizoens-pompoenen op te maken. Ik serveer het […]

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Dit is mijn versie van een Nigella-recept (uit haar Nigellissma boek) dat op zijn beurt gebaseerd is op een traditioneel Siciliaans recept: pasta con le sarde (pasta met sardientjes). Nigella heeft de sardines vervangen door gerookte makreel, maar de rest van de ingrediĆ«nten zijn heel typerend voor de Siciliaanse voorraadkast: rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en Marsala-wijn. […]

mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Eendenborst met rozijnen en Marsala saus

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden