Pittige en zoete Indische pulled beef

Pittige en zoete Indische pulled beef

Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Een rollade is een stuk vlees wat opgerold is en met een touwtje bijeengehouden wordt. Rollades zijn altijd feestelijk, of het nu om een runder-, varkens, kip- of kalkoenrollade gaat, zet deze op tafel en de feeststemming zit erin. Voordeel van een rollade is dat je deze voor veel mensen kunt bereiden. Afhankelijk van de […]

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt.   Ik had nog riblappen van onze trip […]

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Op onze toer door Twente kwamen wij terecht bij Erve Elferman. Hier houden ze limousine koeien die vredig in een weiland lopen. De enthousiaste boer Harrie liet ons bijna niet gaan, hij had zoveel te vertellen over zijn prachtige bedrijf. Natuurlijk hebben we hier heel veel van dit lekkere vlees ingeslagen, waaronder runderwangen. Ik heb […]

Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in het andere […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Italiaanse uiensoep met ravioli

Italiaanse uiensoep met ravioli

Deze Italiaanse uiensoep met ravioli is een variatie op de Franse klassieke uiensoep. Door het gebruik van gedroogde oregano en balsamico geef je de soep een Italiaanse smaak. Daarin nog lekkere verse ravioli gevuld met kaas en je hebt een complete maaltijd. Vooral op een koude dag, gaat deze soep er goed in! Natuurlijk kan […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht.   Stoofvlees   Gebruik runder riblappen voor dit gerecht. Het mag doorregen […]

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Ik maak altijd een grote hoeveelheid stoofvlees wat lang moet pruttelen. Dan heb je een of twee dagen later nog een lekker hapje en het voordeel is dat de smaken er nog meer intrekken. Zo ook bij deze Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Je kunt dit gerecht ook maken voor de kinderen, de alcohol verdwijnt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden