Pittige en zoete tofu met rijst

Pittige en zoete tofu met rijst

Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]

Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Ik heb niet zoveel varkenshaas recepten op de site staan, terwijl dit zo’n lekker stukje vlees is. Toen ik op TV een varkenshaas recept voorbij zag komen van good old Mary Berry, wilde ik dit gelijk maken. Het was ontzettend lekker en daarom deel ik het nu het recept voor Aziatische varkenshaas met sugar snaps […]

Gebakken rijst met kimchi

Gebakken rijst met kimchi

Heb je nog gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle Gebakken rijst met kimchi en ei van. Ook fijn om hierin restjes groenten te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Ik heb een zak Aziatische roerbakgroente erin verwerkt. Een gebakken […]

Aziatische runderstoof met udon noedels

Aziatische runderstoof met udon noedels

Het is herfst, tijd voor lekkere stoofpotten. Ik heb nu een heerlijke pittige Aziatische runderstoof met udon noedels voor jullie. Als je deze stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar […]

Pastinaakstamppot met gehaktballetjes in zoetzuur

Pastinaakstamppot met gehaktballetjes in zoetzuur

Het wordt weer kouder, tijd voor een lekkere stamppot. Deze Pastinaakstamppot met gehaktballetjes in zoetzuur is zo’n heerlijk stamppotje. Het zoete van de pastinaak gaat goed met het pittige en zoete van de gehaktballetjes, een combinatie die je eens proberen moet!   Pastinaak   De pastinaak was een vergeten groente, maar heeft helemaal zijn comeback […]

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit gekookte en gemarineerde sushi rijst met gemarineerde (rauwe) vis zoals tonijn of zalm en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel super verse vis van de visboer voor dit gerecht. […]

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Kung Pao noedels met garnalen

Kung Pao noedels met garnalen

Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden