Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.   De […]

Kikkererwten spinazie kruidenomelet

Kikkererwten spinazie kruidenomelet

Deze kikkererwten spinazie kruidenomelet is een heel makkelijk vegetarisch 1-pansgerecht, voor een snelle maar verantwoorde maaltijd. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, serveer het dan met lekker brood erbij. Kikkererwten en eigenlijk alle peulvruchten zitten bomvol met eiwitten. Dit is voor mij erg belangrijk, maar ook zeker voor de vegetariërs onder ons. Daarbij komen […]

Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten

Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten

Deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus is snel en eenvoudig te maken. Ik had nog wat gehaktballetjes in de koelkast liggen die overgebleven waren van mijn verjaardag. Wat verse pasta die echt nu toch wel gekookt moest worden en een halve pot zongedroogde tomaten en een halve zak […]

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Deze vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal is een heel klassiek recept, echt retro. Gebruik voor de quenelles bijvoorbeeld verse kabeljauw of een andere witvis. Vis uit de vriezer gaat mislukken, dit wordt te nat. Als je helemaal professioneel wilt doen, haal de gemalen vis dan door een zeef voor een heel mooi […]

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Ik ga deze gevulde mini pompoentjes met kalkoen maken voor Thangsgiving. De vierde donderdag van november wordt Thanksgiving gevierd in Amerika. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika heeft gewoond, maak ik regelmatig ‘Amerikaanse’ gerechten voor hem. En dit gerecht bevat alle ingrediënten die meestal gebruikt worden voor een Thanksgiving diner, zoals bijvoorbeeld pompoen, kalkoen, maïs […]

Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella

Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella

Heb jij dat ook wel eens, dat je geen boodschappen gedaan hebt maar toch iets verantwoords wilt koken? Ik had dat wel deze avond. Tja dan loop ik even de keukenkastjes, koelkast en diepvries na. Er lagen nog een paar flour tortilla’s in de la, daar wilde ik iets mee doen. Maar wat dan? Verschillende […]

De gastric sleeve operatie en de weken erna

Spinazie bleekselderijsoepje

Tja drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niet eten. Voorlopig nog maar aan de shakes en soepjes. Dit mooie groene spinazie bleekselderijsoepje heb ik gemaakt met de groenten die ik nog in huis had. En voor de broodnodige eiwitten er maar een handje geraspte kaas bij gedaan. Het ziekenhuis zit er […]

Verfrissende groene smoothie

Verfrissende groene smoothie

In de eerste paar weken na mijn gastric sleeve operatie kon ik helemaal niets eten. Ook pureerde ik het fijn, het kwam er weer net zo hard uit. Dan maar aan de smoothies en gepureerde groentesoepjes. Deze verfrissende groene smoothie is zo’n voorbeeld van een smoothie die ik dronk deze dagen. Toevallig was het ook […]

Miso kipfilet met pasta, asperges en miso spinaziepesto

Miso kipfilet met pasta, asperges en miso spinaziepesto

Dit is een bijzondere combinatie geworden. Ik wilde eigenlijk een noedelgerecht maken, dacht dat ik nog wel noedels of mie op voorraad had …. maar helaas. Wel zag ik nog Mafaldine pasta liggen in mijn voorraadkast. Het is daarom een soort fusion gerecht geworden. Italy meets Asia met deze miso kipfilet met pasta, asperges en […]

Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten

Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt op een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden