Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Indiase Butter Chicken

Indiase Butter Chicken

Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]

Gemengde bonenschotel met rookworst

Gemengde bonenschotel met rookworst

Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon dit niet vinden. Dan maar even bij de gedroogde peulvruchten zoeken en daar zag ik een zakje met gemengde Mexicaanse boontjes liggen. Hierin zitten rode kidneybonen, witte bonen, pinto bonen en zwarte oogbonen. Wat een kleurrijke boontjes bij elkaar, dan gebruik ik […]

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Het gerecht Pisto oftewel Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. […]

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Tijdens onze trip naar Twente zijn we natuurlijk weer langs de Buffalo Farm gegaan om die heerlijke verse buffalo mozzarella en andere lekkernijen van deze boerderij te kopen. Ik heb de bolletjes gebruikt in deze schotel Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella. Een lekker makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.   […]

Mexicaanse orzotto met garnalen

Mexicaanse orzotto met garnalen

Deze Mexicaanse orzotto met garnalen is een makkelijk eenpansgerecht. De orzo is een pastasoort wat een beetje op een rijstkorrel lijkt en het voordeel van deze pasta is dat het snel gaar is. Daarbij zijn courgetteplakjes en garnalen ook snel gaar, dus op zich een niet te moeilijk gerecht voor een doordeweekse dag. Maar wel […]

Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Courgetti met gehaktballen in tomatensaus

Ik heb al heel lang een spiralizer ofwel spirelli spiraalsnijder in een keukenkastje liggen die ik niet gebruik. Ik had er een keer wortel mee geprobeerd, maar dit lukte niet echt, die was te hard. Dus dat ding maar weer in de kast gelegd. Aangezien we in huize Culinea proberen af te vallen, toch maar […]

Arabische rode linzensoep

Arabische rode linzensoep

Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden